Acasă Politic Bucureşti: Traian Băsescu: „Victor Ponta, scut pentru infractori”

Bucureşti: Traian Băsescu: „Victor Ponta, scut pentru infractori”

DISTRIBUIȚI
basescu_b

basescu_b126066 – 12022014 – Presedintele Traian Basescu a spus, marti seara, ca, deși reprezentanții sistemului judiciar i-au cerut schimbarea codurilor – Penal și de Procedură Penală – înainte de intrarea lor în vigoare, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a mintit în ședința CSM, atunci când a făcut o astfel de promisiune.

Mai mult, președintele a afirmat că are unele suspiciuni în legătură cu tardivitatea cu care premierul a intrudus în Guvern un asemenea act normativ, ceea ce, în opinia sa, în transformă într-un ”scut pentru infractori”.

„Robert Cazanciuc a promis ca va corecta si problema din Codul de Procedura Penala, pe care a ridicat-o si doamna Haineala in CSM. In Consiliul din 6 ianuarie a promis ca va introduce in OUG sesizarile ICCJ. Cazanciuc a mintit si nu a facut modificarile. Pe urma sa vina Ponta sa ne dea lectii: Eu nu fac modificari prin OUG. Am vazut super-deontologi care s-au uitat si la CSM din 6 ianuarie. Am intrebat: Suntem pregatiti sa intram de la 1 februarie cu codurile?. Raspunsul a fost Da„, a declarat seful statului, la B1 Tv.

Traian Basescu a vorbit si despre modificarile aduse de noile Coduri in privinta condamnarilor la inchisoare.

„Spiritul Codului Penal acesta a fost: La prima condamnare sa nu mai mergem cu condamnarile de la 5 la 15 ani. S-a spus ‘Sa fie o pedeapsa mai mica, dar la recidivare o sa fie nenorocire’.

Te trezesti cu pedepse mai mari, daca ai mai multe capete de acuzare, decat in actualul Cod. Ce-mi pare rau este ca domnul Cazanciuc a fost sesizat in mod repetat si de Inalta Curte, si de DNA”, a precizat presedintele.

Totodata, acesta l-a atacat si pe prim-ministrul Victor Ponta, afirmand ca „a incercat sa dea o mana de ajutor infractorilor” si ca, astfel „este un scut pentru infractori”          „Este corupt acest premier sau nu? Va spun eu: Este corupt! Pe trafic de influenta, a facut organigrama pentru ASF-ul asta, pentru Carabulea. E un extraordinar receptor de trafic de influenta”, a mai sustinut Traian Basescu.

Noile Coduri Penal si de Procedura Penala au intrat in vigoare pe 1 februarie. In proiectul de ordonanta de urgenta care cuprinde mai multe modificari ale noului Cod de Procedura Penala apar si modificari cu privire la interceptarea suspectilor, una dintre cele mai controversate prevederi din noul Cod. Potrivit modificarilor, metodele speciale de supraveghere sau cercetare se dispun si daca urmarirea penala este inceputa in rem.

Ulterior, Guvernul Romaniei a aprobat miercuri Ordonanta de Urgenta pentru luarea unor masuri de implementare necesare aplicarii Legii nr.135/2010 privind Codul de Procedura Penala. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.