Acasă Politic Bucureşti: Noul ministru al Sănătăţii retrage legi importante propuse de predecesorul său

Bucureşti: Noul ministru al Sănătăţii retrage legi importante propuse de predecesorul său

DISTRIBUIȚI

126487 – 28022014 Primele decizii luate de noul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicoiu, au vizat retragerea unor legi importante ale predecesorului său în funcţie Eugen Nicolăescu.Decizia a strânit nemulțumirea lui Nicolăescu. „Am luat act cu surprindere și îngrijorare de decizia ministrului interimar al sănătății de a retrage din dezbatere publică proiectele privind taxa clawback și modul de calcul al prețului medicamentelor, pe care o consider neîntemeiată.

Retragerea acestor proiecte echivalează cu păstrarea actualei stări de fapt din domeniul politicii medicamentului, care este nemulțumitoare atât pentru pacienți, cât și pentru industria farmaceutică, cu menținerea unei taxe claw-back la un nivel ridicat și nediferențiat și reprezintă un pas înapoi de la obiectivul major al creşterii accesului pacienţilor la medicamente generice cât şi originale mai ieftine, dar în acelaşi timp introducerea unui sistem predictibil şi mai echitabil pentru industria farmaceutică în ceea ce priveşte preţul medicamentelor cât şi taxa claw-back”, arată liberalul Eugen Nicolăescu, citat de Evenimentul Zilei.

Pe de altă parte, joi, reprezentații Asociației Producătorilor Români de Medicamente (APMGR), au criticat actul normativ și au cerut retragerea lui, acuzând faptul că sunt defavorizați de modul de calcul propus de MS.

„Am luat act, de asemenea, de reacția APMGR, pe care o consider nejustificată și neprincipială, având în vedere numeroasele discuții pe care le-am purtat cu reprezentanții săi, precum și faptul că prevederile referitoare la o altă metodologie de preţ pentru generice şi taxa clawback diferenţiată ajustată la consumul fiecărui tip de medicament cuprinse în respectivele proiecte fuseseră convenite anterior”, mai arată fostul ministru al Sănătății, care afirmă că
„surprinderea este cu atât mai mare cu cât acestea se aflau în perioada de transparen
ță decizională, prin urmare orice obiecții și orice propuneri de modificare puteau fi discutate, pentru a îmbunătăți textul actului normativ”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.