Acasă Politic Bucureşti: Premierul Ponta: “ISU şi 112 au probleme de coordonare”

Bucureşti: Premierul Ponta: “ISU şi 112 au probleme de coordonare”

DISTRIBUIȚI

125915 – 05022014 –  Premierul Victor Ponta a recunoscut, miercuri, la începutul ședinței de guvern, că Inspectoratul pentru Situații de Urgență și serviciul 112 au probleme de coordonare și i-a cerut lui Raed Arafat, numit săptămâna trecută secretar de stat la Interne, să elaboreze până la 1 martie „proceduri îmbunătățite și refăcute”.

„Avem în continuare probleme și aici domnul Arafat și vicepremierul trebuie să lucreze la îmbunătățirea procedurilor de colaborare. E foarte clar că ISU, pe de o parte, și 112, de cealaltă, nu reușesc – am văzut și azi probleme de coordonare”, a declara premierul, citat de Digi24.

„Până la 1 martie să avem procedurile îmbunătățite și refăcute în așa fel încât să fim bine pregătiți în situațiile următoare”, a adăugat Victor Ponta, care i-a cerut lui Raed Arafat să se ocupe de îmbunătățirea procedurilor.

Comunicarea defectuoasă între STS, 112 și ROMATSA a fost invocată în scandalul accidentului din Apuseni, în care și-au pierdut viața pilotul Adrian Iovan și studenta Aura Ion. Aeronava prăbușită într-o zonă muntoasă cu acces dificil a fost reperată cu greu, iar cei cinci supraviețuitori au fost găsiți la aproape șase ore de la prăbușire, deși comunicaseră telefonic cu serviciul 112.

O alertă a fost dată în această dimineaţă în judeţul Constanţa, unde doi bărbaţi care se rătăciseră pe un câmp au fost căutaţi trei ore de autorităţi.

Reprezentanţii STS susţin că operaţiunea a durat atât de mult din cauza operatorului ISU care ar fi greşit procedura. Potrivit purtătorului de cuvânt al STS,

Adrian Fulea, la 25 de minute de la preluarea apelului 112, operatorul ISU a sunat din nou la STS pentru a cere ajutor. În cele din urmă, angajaţii ISU au folosit coordonatele de pe stâlpii de electricitate din zonă pentru a-i găsi pe bărbaţi. Cei doi plecaseră din localitatea Piatra, acolo unde lucrau, spre Comana, dar pe un câmp acoperit de zăpadă şi-au pierdut reperele, din cauza ceţii. Când au văzut că nu mai găsesc drumul, oamenii au sunat la 112 . – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.