Acasă Politic Bucureşti: Legea care poate desfiinţa Mişcarea Populară este constituţională

Bucureşti: Legea care poate desfiinţa Mişcarea Populară este constituţională

DISTRIBUIȚI

125916 – 05022014 – Judecătorii Curţii Constituţionale au respins miercuri sesizarea preşedintelui Traian Băsescu, declarând constituţională legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei 26/2000 privind asociaţiile şi fundaţiile. Legea prevede că o fundaţie sau asociaţie care are o denumire asemănătoare cu a unei instituţii trebuie să-şi schimbe denumirea în termen de doi ani, altfel riscă să fie dizolvate.

Surse din cadrul CCR au declarat că partidele se încadrează la categoria instituţii, potrivit Gandul.info. Astfel, în cazul Fundaţiei Mişcarea Populară aceasta va trebui să-şi schimbe denumirea în termen de doi ani, deoarece a fost înregistrat şi Partidul Mişcarea Populară.

„Cu majoritate de voturi, a respins ca neîntemeiată obiecţia de neconstituţionalitate formulată de Preşedintele României şi a constatat că dispoziţiile Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.26∕2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii sunt constituţionale în raport de criticile formulate”, a comunicat Curtea Constituţională. Legea cu privire la asociatii şi fundaţii a fost adoptată de Camera Deputatilor, în calitate de Camera decizională, 19 iunie 2012. Pe 6 iulie 2012, Traian Băsescu a solicitat Parlamentului reexaminarea acestei legi.

Camera Deputatilor a prelungit la reexaminare termenul de schimbare a numelor fundaţiilor sau asociaţiilor de la 6 luni la 2 ani si a adoptat Legea pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundaţii.

Administraţia Prezidenţială considera că Parlamentul nu poate să modifice printr-o lege raporturi juridice, consfinţite prin hotărâri judecătoreşti. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.