Acasă Politic Bucureşti: Traian Băsescu: „Plătim din nou costul influenţei uriaşe pe care o...

Bucureşti: Traian Băsescu: „Plătim din nou costul influenţei uriaşe pe care o au baronii din teritoriu”

DISTRIBUIȚI
basescu67

basescu67126032 – 11022014 – Presedintele Traian Basescu a criticat, in cadrul unui interviu, modificarile aduse Codului Penal, acuzand ca multi politicieni cu probleme penale au fost realesi, lucru care „le-a dat credinta ca pot face orice”. „Cand modifici Codul Penal in favoarea unui grup nu poti sa spui ca nu ai avut resurse. Poti sa spui ca ai

avut resurse de ticalos”, a declarat seful statului, la Look Tv.

Acesta a mentionat ca, pentru el, ramane de referinta ca a existat „un domn Ghiveciu”, arestat preventiv in ziua alegerilor, care a fost ales in fata ministrului Justitiei, Catalin Predoiu.

Traian Basescu a atentionat ca electoratul trebuie sa fie mai atent atunci cand pune stampila de vot: „Oamenii trebuie sa fie mai exigenti cu politicienii corupti”.

In ceea ce priveste revizuirea Constitutiei, seful statului a sustinut ca politicienii folosesc „o mare minciuna” in momentul in care declara ca ne trebuie revizuirea Constitutiei ca sa incepem reorganizarea administrativa.

„Aveam opt inspectorate de politie intr-o regiune. Aveam o singura conducere, structurile de interventie in fiecare judet. La nivelul inspectoratului scolar, acelasi lucru. Nu iti trebuia decat sa vrei. Acest proces de pregatire a structurilor reorganizate in teritoriu se putea face. Ce nu puteai sa faci: nu puteai desfiinta Consiliile Judetene, dar se puteau reorganiza”, a continuat presedintele Basescu.

Acesta a sustinut ca „platim din nou costul influentei uriase pe care o au baronii din teritoriu asupra deciziilor de la centru”.

„Aceasta reorganizare ar fi redus influenta baronilor si costurile de functionare a statului. Domnul Dragnea vrea sa o intareasca”, a acuzat Traian Basescu.

Presedintele a mai declarat ca el a avut grija ca politicul sa nu aba nicio influenta asupra justitiei.

„Uitati-va ce se spune: Basescu foloseste justitia impotriva… Nu, Basescu a avut grija ca politicul sa nu mai influenteze deciziile judecatorilor si procurorilor. Am spus tepe in Piata Victoriei, mergem toti daca am incalcat legea. In loc sa se spuna ca se respecta legea, televiziunile spun ca Basescu baga in inchisoare oameni nevinovati”, a incheiat Basescu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.