Acasă Politic Constanţa: Radu Mazăre, urmărit penal într-un nou dosar

Constanţa: Radu Mazăre, urmărit penal într-un nou dosar

DISTRIBUIȚI
radu_mazare

radu_mazare125926 – 05022014 – Radu Mazare, primarul din Constanta, a mers, miercuri, la sediul DNA, unde a fost audiat intr-un nou dosar de coruptie. Edilul a anuntat, de asemenea, ca i-a fost fost adus la cunostinta ca procurorii au inceput urmarirea penala impotriva sa in trei noi dosare.

Radu Mazare a declarat, inainte de a intra in sediul DNA Constanta, ca dosarul in care a fost audiat miercuri se refera la doua retrocedari de terenuri prin compensare, respectiv un teren cu suprafata de 300 de metri patrati, iar altul de 100 de metri patrati.

Edilul a adaugat ca procurorii DNA s-au autosesizat in acest caz, neexistand plangeri din partea cetatenilor respectivi.           „Au fost doua spete legate de terenuri si mai este o a treia cu doi care s-au judecat. Trebuia sa fi predat terenul unuia si fiindca nu i l-am predat,instanta a obligat Primaria la cheltuieli de judecata si despagubiri de cateva zeci de mii de lei si eu sunt vinovat pentru asta, dar nu stiu amanunte, trebuie sa ma duc la birou Am lua la cunostiinta invinuirile si mi-a spus ca daca doresc

sa vin sa dau o declaratie, daca nu, sa inaintez un memoriu in care sa explic”, a precizat Mazare, adaugand ca se va consulta cu avocatul sau inainte de a depune memoriul la DNA.

„Din cate stiu eu nu exista decat in vreo doua tari europene, ori la maniera in care actioneaza la ordin, de zece ani, numai la un anumit spectru al politicii, nu e in regula ce se intampla. Spre exemplu, in dosarul lui Nicusor, in care l-au ridicat ca pe un animal, fusese cercetat de Parchet si primise NUP, dupa care s-au reautosesizat si au redeschis dosarul. E bataie de joc”, a acuzat primarul Constantei.

Cele trei noi spete vin in completarea vechiului dosar de coruptie al primarului, in care este acuzat ca a restituit ilegal mai multe terenuri din Constanta, Mamaia, plaja si faleza, impreuna cu alti 36 de inculpati.

Edilul s-a prezentat, marti, la Curtea de Apel Bucuresti, la ultimul termen de judecata al procesului, pe care magistratii l-au amanat pentru data de 1 aprilie.

Radu Mazare a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in octombrie 2008, impreuna cu alte 36 de persoane, printre care si Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Constanta, dar si fosti si actual functionari sau notari publici.

Ei au fost acuzati de retrocedarea ilegala a unor terenuri, prejudiciul fiind estimat la circa 114 milioane de euro. Dintre acestea, 77,77 milioane de euro sunt prejudiciul adus statului, iar 36,16 milione de euro reprezinta prejudiciu in dauna municipiului Constanta, sustin procurorii DNA. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.