Acasă Politic Control de la Interne la ISU Dobrogea

Control de la Interne la ISU Dobrogea

DISTRIBUIȚI

125947 – 06022014 – MAI trimite o echipa de control la ISU Dobrogea pentru a analiza cum a fost gestionata situatia ciobanilor rataciti pe camp. La solicitarea secretarului de stat Raed Arafat, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Constanța a înaintat un raport privind misiunea desfășurată în această dimineață

pentru căutarea și salvarea a două persoane din județul Constanța.

Conform raportului desfășurării misiunii, rezultă ca primul apel de la 112 primit în dispeceratul ISU Constanța a fost la orele 9.03.

De la acel moment dispecerul ISU Constanța solicită sprijin de la autorități locale din zonă și repere de la alți operatori economici, care să ajute la localizarea exactă a celor două persoane – existența vreunor stâlpi de înaltă tensiune, a unor canale de irigații, etc. Totodată, în zonă este trimis un prim utilaj pentru căutarea celor două persoane.

La orele 9.19 dispecerul ISU Constanța a luat legătura cu cele două persoane, aceștia fiind îndrumați spre cel mai apropiat reper – un stâlp de înaltă tensiune aflat în zonă.

La orele 9.29 dispecerul ISU Constanța accesează aria de căutare pusă la dispoziție de către STS încă de la momentul primului apel – de aproximativ 6.508 hectare – solicitând STS restrângerea acesteia, fapt ce nu a fost posibil.

La orele 9.21 dispecerul ISU Constanța contactează Transelectrica, iar la orele 9.35 obține informația exactă privind poziționarea cu date GPS a stâlpului de înaltă tensiune lângă care se aflau cele două persoane căutate, punct aflat în interiorul ariei de căutare pusă la dispoziție de către STS.

În acest context, începând cu orele 9.45, pe lângă utilajul trimis inițial în teren, sunt alertate formațiunile de pompieri, jandarmi, polițiști și personal medical al serviciului de ambulanță.

Misiunea de căutare a presupus inclusiv deplasarea pe jos, pe câmp, prin zăpadă, pe o distanță de aproximativ 6,5 kilometri.

La orele 12.15 cele două persoane au fost găsite într-o situație medicală bună, fiind preluate de către echipajele medicale.

Pentru evitarea oricăror disfuncții privind comunicarea operativă dintre instituțiile cu atribuții legale în gestionarea situațiilor de urgență, odată cu înființarea Departamentului pentru Situații de Urgență, procedurile de cooperare dintre structurile Ministerului Afacerilor Interne și alte autorități sau instituții din afara M.A.I. sunt în curs de reanalizare, simplificare și clarificare.

În acest sens, o echipă din cadrul IGSU se va deplasa la ISU Constanța, unde va verifica punctual modul în care au fost puse în aplicare procedurile comune de intervenție la acest eveniment. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.