Acasă Uncategorized Știri Italia: Premierul Enrico Letta şi-a înaintat demisia

Italia: Premierul Enrico Letta şi-a înaintat demisia

DISTRIBUIȚI

126131 – 14022014 – Premierul italian Enrico Letta i-a prezentat oficial demisia preşedintelui Giorgio Napolitano, informează presa italiană.Enrico Letta a venit vineri la prânz la sediul Preşedinţiei pentru a prezenta demisia.  „Le mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat în fiecare zi de mandat ca şi cum ar fi fost

ultima”, a transmis Letta pe Twitter vineri dimnineaţă.

Enrico Letta a anunţat joi seară că a decis să îşi prezinte demisia, după ce Partidul Democrat a cerut formarea unui nou Cabinet.

„În urma deciziei Consiliului naţional al Partidului Democrat, l-am informat pe preşedintele ţării, domnul Giorgio Napolitano, în legătură cu intenţia de a merge vineri la sediul Preşedinţiei pentru a prezenta demisia din postul de prim-ministru”, a comunicat joi seară Enrico Letta.

Conducerea Partidului Democrat din Italia a aprobat joi un document care pledează pentru „o etapă nouă” în politica italiană, „cu un nou guvern”.

Matteo Renzi, liderul Partidului Democrat, i-a mulţumit premierului Enrico Letta pentru activitate, apreciind „necesară şi urgentă deschiderea unei noi etape, cu un nou Executiv susţinut de majoritatea actuală”, formată împreună cu deputaţi de centru-dreapta.Matteo Renzi, în vârstă de 39 de ani, liderul Partidului Democrat din Italia şi primar al oraşului Florenţa, ar putea fi desemnat premier al Italiei. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.