Acasă Politic Paris: Zeci de români, judecaţi în Franţa pentru furt de excavatoare şi...

Paris: Zeci de români, judecaţi în Franţa pentru furt de excavatoare şi utilaje agricole

DISTRIBUIȚI
furt_de_excavatoare

furt_de_excavatoare126008 – 10022014 – Douăzeci de români suspectați că au furat zeci de excavatoare și alte utilaje agricole sau de șantier vor fi judecați începând de luni, la Nancy, în nord-estul Franței. Rețeaua, specializată în furtul unor astfel de mașini, ar fi obținut peste 8 milioane de euro, scrie presa locală, 

potrivit Digi24. Investigația francezilor a durat doi ani, la ea au lucrat zece anchetatori, care au cooperat și cu autoritățile române, pentru că furturile erau dirijate din Maramureș, de la Borșa.

Pentru hoți, tot ce conta era ca utilajele să fie uriașe și mai ales să coste o avere. Nici ei nu știau prea bine ce fură. Unul dintre suspecți le-a spus anchetatorilor că la un moment dat a furat de la o societate „ceva pe șenile”.

Chiar dacă nu la fel de strălucitoare ca mașinile de lux, utilajele le aduceau hoților venituri la fel de mari în momentul în care le vindeau. Cel mai mic utilaj „pe șenile” are o valoare de piață care depășește lejer 100.000 de euro.

Rețeaua a acționat în special în estul Franței, între 2008 și 2009. Are la activ circa 60 de spargeri la întreprinderi sau exploatări agricole.

Anchetatorii spun că totul a fost gândit, organizat, planificat în cele mai mici detalii. Centrul traficului cu aceste mașini și utilaje era orașul Borșa, din România, în apropiere de granița cu Ucraina. Aici se afla patronul unei societăți de transport. Are 35 de ani și este poreclit „Obezu”.- PROMPT MEDIA 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.