Acasă Uncategorized Știri Prahova: Preşedintele CJ Prahova, reţinut de procurorii DNA

Prahova: Preşedintele CJ Prahova, reţinut de procurorii DNA

DISTRIBUIȚI
mircea_cosma

mircea_cosma126057 – 11022014 – Președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, a fost reţinut de procurorii DNA, care l-au pus sub urmărire penală pentru trafic de influenţă. În același dosar, procurorii îl cercetează și pe fiul său, deputatul Vlad Cosma.Procurorii DNA din Ploieşti au dispus punerea în mișcare a

acțiunii penale față de deputatul Vlad Cosma, pentru trafic de influență (trei acte materiale), și urmărirea penală față de Mircea Cosma, președintele Consiliului Judeţean Prahova, pentru trafic de influență (trei acte materiale).

Mircea Cosma este suspectat de fapte de corupție în legătură cu achiziții publice. La DNA este audiat și deputatul Vlad Cosma.

Cei doi au fost audiați în dosarul în care este arestat, pentru trafic de influenţă, Răzvan Alexe, cunoscut drept un apropiat al conducerii PSD Prahova.

Surse judiciare spun că audierile au avut loc în dosarul în care este arestat preventiv Răzvan Alexe, denunțat pentru trafic de influență de către un om de afaceri care are contracte cu CJ Prahova.

Alexe este cunoscut drept un apropiat al conducerii CJ Prahova și ca prieten al deputatului Vlad Cosma.Surse din CJ Prahova spun că Mircea Cosma, preşedinte al PSD Prahova, are rezervat bilet de avion pentru a pleca la Bruxelles, marţi după-amiază, într-o vizită oficială.

Fiul lui Mircea Cosma, Vlad Cosma, este deputat la primul mandat, ales în colegiul uninominal 8 Prahova, care include orașul Mizil, același colegiu în care în 2008 a fost ales deputat Adrian Năstase. De altfel, Vlad Cosma a fost angajat la cabinetul parlamentar al lui Adrian Năstase în timpul mandatului acestuia.

În urmă cu o săptămână, procurorii DNA Ploieşti au ridicat mai multe documente de la sediul Consiliului Judeţean Prahova, fiind pentru a doua oară în ultimele luni când anchetatorii anticorupţie cer acte din partea acestei instituţii.

Vicepreşedintele CJ Prahova Laurenţiu Rebega afirma că anchetatorii au cerut mai multe fişe de post ale unor angajaţi din direcţiile achiziţii, economică şi de patrimoniu din cadrul CJ Prahova. Rebega spunea, răspunzând unei întrebări, că respectivele documente au fost cerute în acelaşi dosar în care procurorii DNA au ridicat, în urmă cu câteva săptămâni, alte acte de la sediul CJ Prahova.

La 20 noiembrie 2013, procurorii DNA – Serviciul Teritorial Ploieşti au stat peste cinci ore la sediul CJ Prahova, în biroul unuia dintre cei doi vicepreşedinţi, Sebastian Danielescu, unde au studiat mai multe documente, ei plecând de la sediul CJ Prahova cu trei cutii cu acte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La acea dată, vicepreşedintele CJ Prahova Laurenţiu Rebega declara că procurorii au solicitat documente de la Serviciul Achiziţii şi Direcţia Economic din cadrul CJ Prahova privind achiziţii publice făcute de instituţie în anii 2012 şi 2013, acte în care apare numele firmei Star T&D, care are contracte cu CJ Prahova.

Patronul acestei firme, Ion Dumitru, l-a denunţat la DNA pe Răzvan Alexe, un apropiat al conducerii PSD Prahova, pe care l-a acuzat de trafic de influenţă cu un beneficiu de peste cinci milioane de lei, în acest dosar Alexe fiind arestat preventiv.

„În perioada 2012 – 2013, Alexe Răzvan, lăsând să se creadă că are influenţă asupra preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova (Mircea Cosma – n.r.), a pretins şi a primit de la administratorul unei societăţi comerciale – denunţător în cauză – sume de bani totalizând 5.204.005 de lei, disimulate în contravaloarea unor lucrări subcontractate fictiv de către firma denunţătorului către S.C. Marconstruct Company S.R.L. şi neexecutate în realitate de S.C. Marconstruct Company S.R.L, ci de firma denunţătorului”, se preciza într-un comunicat al DNA.

De asemenea, Răzvan Alexe este inculpat, alături de fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Păvăleanu şi de alte persoane, în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu estimat la 35 de milioane de euro, prin achiziţii şi livrări de mărfuri şi servicii făcute prin aproximativ 60 de societăţi comerciale din Bucureşti şi judeţul Prahova, unele de tip „fantomă”.

În acelaşi dosar sunt urmărite penale şi firmele Marconstruct şi Star T&D, alături de alte peste o sută de companii, între care Parcul Industrial Ploieşti, deţinut de Consiliul Judeţean Prahova, Roşia Montană Gold Corporation şi Tehnologica Radion. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.