Acasă Politic Strasbourg: Migranţii sunt apreciaţi în sânul societăţilor gazdă, cu excepţia infractorilor

Strasbourg: Migranţii sunt apreciaţi în sânul societăţilor gazdă, cu excepţia infractorilor

DISTRIBUIȚI
viorel_badea3

viorel_badea3125868 – 04022014 – Cu ocazia primei părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Strasbourg, 27-31 ianuarie a.c.), senatorul Viorel-Riceard Badea, membru al Delegației române la APCE, a luat cuvântul în cadrul dezbaterii cu tema „Migranţii: un beneficiu pentru societăţile gazdă”.

În intervenţia sa, parlamentarul român a arătat că migranţii sunt plătitori de taxe şi impozite şi contribuie la Produsul Intern Brut al statelor pe teritoriul cărora se află. De asemenea, a remarcat că, în sânul societăţilor gazdă, migranţii sunt de regulă apreciaţi pentru munca pentru o depun, adesea prestând joburi pe care alţii nu le doresc, însă, în timpul campaniilor electorale tind să devină indezirabili, o adevărată povară socială.

Senatorul român consideră totodată că este necesară o clară distincţie între infracţiune şi cetăţenie, întrucât o asemenea abordare este susceptibilă să contribuie la dezvoltarea unei relaţii antagonice între populaţia majoritară şi migranţi.

„Unul dintre antevorbitori spunea că un om politic trebuie să ţină cont de părerea alegătorilor şi că majoritatea acestora au o reacţie viscerală împotriva migranţilor. Această din urmă remarcă este falsă. Din experienţa mea vă pot spune că opinia majorităţii tinde să fie indusă de politicieni şi de media”, a adăugat senatorul Badea în finalul intervenţiei sale. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.