Acasă Politic Ungaria: Felicitări pentru înfiinţarea Camerei de Comerţ bilaterale româno-ungare

Ungaria: Felicitări pentru înfiinţarea Camerei de Comerţ bilaterale româno-ungare

DISTRIBUIȚI

126371– 25022014 – Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a avut o întrevedere cu János Takács, preşedintele ales al Camerei de Comerţ bilaterale româno-ungare de la Budapesta şi cu Laszlo Erdelyi, membru al consiliului de administraţie.

Ministrul Titus Corlăţean i-a felicitat pe reprezentanţii Consiliului de Administrație pentru iniţiativă şi şi-a exprimat speranţa că noua Cameră româno-ungară înfiinţată la Budapesta va contribui la echilibrarea şi dezvoltarea comerţului bilateral.

Camera de Comerţ româno-ungară de la Budapesta a fost înfiinţată la 22 ianuarie 2014 de 13 companii fondatoare, preconizându-se ca, în perioada următoare, numărul membrilor să crească la 70 de companii.

Ungaria este unul dintre principalii parteneri economici ai României. Volumul total al schimburilor comerciale bilaterale a atins, în 2012, cifra de 7,33 miliarde euro, în timp ce pentru primele 10 luni ale anului 2013, cifra a fost de 5,83 miliarde euro. Ungaria este a treia sursă pentru importurile româneşti şi reprezintă, totodată, a cincea piaţă de desfacere pentru exporturile româneşti. În acelaşi timp, Ungaria este ţara cu care România înregistrează deficitul comercial cel mai ridicat, şi anume, 2,5 miliarde de euro în 2012. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.