Acasă Economie Bucureşti: A început urmărirea penală pentru vaccinurile antigripale de la Institutul Cantacuzino

Bucureşti: A început urmărirea penală pentru vaccinurile antigripale de la Institutul Cantacuzino

DISTRIBUIȚI

– 127285 – 31032014 – Parchetul General a inceput, luni, urmarirea penala in cazul vaccinurilor antigripale de la Institutul Cantacuzino, care ar fi putut pune in pericol sanatatea populatiei.

Dosarul pentru neglijenta in serviciu vizeaza conducerea institutului, iar in acest caz urmeaza sa fie audiat si seful Agentiei Nationale a Medicamentului (ANM), Marius Savu, transmite Digi24. In plus, procurorii fac acum mai multe cercetari la Institutul Cantacuzino.

Dosarul penal a fost deschis de Parchet in urma sesizarii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT). Raportul trimis de presedintele Traian Basescu procurorilor a fost prezentat in sedinta de joi a CSAT.

„Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a apreciat ca, din cauza managementului defectuos exercitat de conducerile succesive ale Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie Cantacuzino, din cauza nerespectarii procedurilor, a controlului defectuos al procesului de productie, dar si a implicarii improprii a Ministerului Sanatatii, s-au inregistrat, in ultima perioada, deficiente care pot genera vulnerabilitati la adresa starii de sanatate a populatiei”, se arata intr-un comunicat al Presedintiei.

Ancheta procurorilor are loc dupa ce 400.000 de doze de vaccin antigripal au fost retrase de pe piata, dupa ce rezultatele testelor au indicat o concentratie foarte mare de endotoxine, care ar putea sa produca la administrare reactii adverse, precum febra sau soc anafilactic. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.