Acasă Politic Bucureşti: CCR a respins sesizarea privind legitimitatea Guvernului Ponta III

Bucureşti: CCR a respins sesizarea privind legitimitatea Guvernului Ponta III

DISTRIBUIȚI

126681 – 09032014 – Curtea Constituțională a României (CCR) a decis, sâmbătă, că sesizarea PMP și PDL privind legitimitatea Guvernului Ponta III este inadmisibilă, respingând-o cu 8 la 1. PDL şi PMP au sesizat CCR asupra faptului că programul de guvernare aprobat de Parlament în decembrie 2012 a fost completat prin cooptarea UDMR, astfel că hotărârea privind modificările din Guvern aprobată de plenul reunit marţi este neconstituţională.

Semnatarii arată în sesizare că Parlamentul a aprobat o remaniere a Guvernului la propunerea premierului, dar că hotărârea adoptată de Parlament este neconstituţională deoarece prin acordul încheiat de UDMR s-a modificat programul de guvernare.

Miniştrii Cabinetului Ponta III au depus miercuri jurământul de învestitură, după ce preşedintele şi premierul au ajuns la un acord.

Acesta prevede ca Executivul să-şi asume răspunderea în Parlament pentru un nou program politic, dată fiind modificarea structurii politice.

Programul politic a fost trimis deja la Parlament, iar asumarea răspunderii Guvernul pe acest document are loc marți. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.