Acasă Economie Bucureşti: Măsuri de sprijin pentru marii consumatori de energie

Bucureşti: Măsuri de sprijin pentru marii consumatori de energie

DISTRIBUIȚI

127183 – 27032014 –  Guvernul a adoptat, miercuri, o ordonanţă prin care menţine la nivelul lunii ianuarie a preţului de referință la gazele pentru consumatorii industriali şi stabileşte volumul de energie regenerabilă subvenţionată.

„Astăzi, adoptăm ordonanţa şi pachetul pentru energie, care înseamnă calculul preţului la gaz legat de preţul de referinţă de la 1 ianuarie 2014, şi hotărârea de guvern cu cantitatea de energie regenerabilă subvenţionată, în aşa fel încât în special marii producători, care sunt şi marii    angajatori, să rămână competitivi şi creşterea noastră economică bazată în special pe creşterea producţiei industriale să continue”, a spus Ponta, la începutul ședinței Guvernului.

Luni, premierul a anunţat că taxa de cogenerare pentru exportul de electricitate va fi eliminată, iar preţul de referinţă la gaze pe piaţa liberă pentru consumatorii industriali va fi cel din ianuarie 2014, preţul la gaze pentru consumatorii casnici urmând însă să crească cu 2%.

Potrivit calendarului de eliminare a preţurilor reglementate, preţul gazelor naturale pentru consumatorii noncasnici urma să crească cu 5% de la 1 aprilie. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.