Acasă Politic Bucureşti: Validarea unui cabinet, o noutate și pentru judecătorii CCR

Bucureşti: Validarea unui cabinet, o noutate și pentru judecătorii CCR

DISTRIBUIȚI

 126589 – 05032014  –  Preşedintele Curţii Constituţionale a României (CCR), Augustin Zegrean, a declarat miercuri că judecătorii CCR nu au mai fost puşi în faţa unei situaţii de a valida un nou Guvern şi că trebuie studiată contestaţia depusă marţi de PDL şi PMP. El a estimat că o decizie va fi luată cât se poate de repede, însă până vineri este puţin probabil, dat fiind că programul Curţii este plin.

„Trebuie să citim şi noi dosarul, încă nu ştim ce cer contestatarii. Noi n-am mai judecat o astfel de sesizare, este o problemă delicată, dar care trebuie rezolvat rapid.. În Constituţie nu scrie nicăieri că trebuie să avem 10, 20 sau 120 de ministere. Nu putem da noi jos Guvernul, numai Parlamentul poate. Iar acest Guvern încă nu a fost demis, deci ţara e pe mâini bune”, a declarat Augustin Zegrean, potrivit Gandul.info.

Curtea Constituţională nu s-a mai confruntat cu o situaţie de genul celei apărute în prezent în cazul validării noului Guvern, aceasta fiind o problemă delicată, dar care trebuie rezolvată rapid, a declarat, miercuri dimineaţa, şi judecătorul CCR Petre Lăzăroiu.

Marţi, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a precizat că parlamentarii PDL şi cei ai PMP au atacat la Curtea Constituţională hotărârea Parlamentului privind noua componenţă a Guvernului.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seara, că „cea mai rapidă soluţie”, pe care i-a şi propus-o premierului Victor Ponta, este aceea a adoptării, miercuri, în Guvern, a noului program de guvernare, asupra căruia să fie asumată apoi răspunderea în Parlament.

Preşedintele a precizat că a discutat marţi cu premierul Victor Ponta. „Sper ca în perioada următoare să dea o soluţie, soluţia constituţională, a asumării răspunderii actualului guvern, repet, a actualului guvern, pe un nou program de guvernare, care să reflecte noile alianţe politice din Parlament”, a continuat Băsescu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.