Acasă Externe Chişinău: Întâlnire Leancă – Medvedev în mai la Moscova

Chişinău: Întâlnire Leancă – Medvedev în mai la Moscova

DISTRIBUIȚI

127200 – 27032014 –  Premierul Guvernului Republicii Moldova Iurie Leancă va merge la Moscova pentru a se întâlni cu omologul său rus, Dmitrii Medvedev. Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, potrivit Unimedia.

Vizita ar urma să aibă loc la sfârșitul lunii mai, iar discuțiile celor doi oficiali se vor axa, în special, pe subiecte economice.

„Se va discuta despre embargoul la vin, dar vor fi abordate și subiecte de ordin migrațional. De asemenea, cu ocazia vizitei premierului la Moscova vor fi lansate Zilele Culturii Republicii Moldova în Federația Rusă”, a subliniat șeful diplomației moldovenești.

Pentru a pregăti vizita premierului Leancă la Moscova, Natalia Gherman spune că va merge în capitala Federației Ruse, pe 4 aprilie, unde se va întâlni cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. Totodată, ministrul de Externe a adăugat că la sfârșitul lunii aprilie omologul său rus va veni la Chișinău. „Da vine cu siguranță. Noi avem nevoie de acest dialog”, a spus Natalia Gherman.

            Potrivit acesteia, în cadrul întrevederilor vor fi discutate inclusiv prevederile Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană. „În iulie 2013 am avut acea discuție cu dl Lavrov în urma căreia au rămas unele întrebări. Acum Acordul a fost tradus și în limba rusă și poate fi discutat în cadrul unei întrevederi bilaterale”, a adăugat ministrul de Externe. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.