Acasă Externe Marşuri în toată lumea împotriva avorturilor

Marşuri în toată lumea împotriva avorturilor

DISTRIBUIȚI

127073 – 23032014 –  Mai multe asociaţii şi organizaţii nonguvernamentale din România organizează, în perioada 21-25 martie, marşuri de promovare a dreptului la viaţă al copilului nenăscut şi de încurajare a adopţiei, în 30 de oraşe din toată ţara. Manifestaţiile fac parte dintr-o mişcare internaţională inițiată în urmă cu 40 de ani în SUA.

„Marșul pentru viață” este un eveniment anual, organizat pentru prima dată în România acum 4 ani şi care are loc, în paralel, într-un număr mare de state din Europa și America. El este dedicat valorizării și protejării vieții copiilor, începând de la concepție, și sprijinirii familiei. Anul acesta cele mai multe marşuri din ţara noastră (în jur de 20) au loc pe 22 şi 23 martie, în oraşe precum Bucureşti, Ploieşti, Timişoara, Arad, Oradea, Alba Iulia, Braşov, Constanţa, Galaţi, Piata Neamţ, Satu Mare şi altele.

Tema aleasă de organizatori pentru marşul din 2014 este „Adopția, o alegere nobilă”.  „Adesea, societatea românească şi-a abandonat copiii şi a abandonat mamele. Spunem despre copii că sunt un dar, o bucurie, că ei sunt viitorul. Dar de viitorul unora dintre ei ne îngrijim prea puțin, iar de al altora chiar deloc. Adopția este o soluție firească pentru ocrotirea copiilor născuți de mame aflate în dificultate, ale căror familii nu își pot asuma responsabilitatea creşterii unui copil”, explică organizatorii manifestaţiei într-un comunicat de presă.

Asociaţiile şi ONG-urile implicate promovează anul acesta viaţa copiilor nenăscuţi, încercând să pună bazele unei „culturi a adopţiei” prin corectarea imaginii pe care unii români o au despre adopţie. „Copilul adoptat este văzut ca un copil de mâna a doua. Familia care adoptă este văzută ca nefirească. Mama sau părinții care își lasă copilul să fie adoptat sunt considerați nedemni de numele de părinți. Aceste calificări nu sunt corecte și ele îngreunează mult   încredințarea spre adopție, adopția și integrarea copilului adoptat”, arată reprezentanţii asociaţiei Studenți pentru viață, implicaţi în organizarea marşului.

Organizatorii îşi propun ca, prin intermediul manifestaţiei, să încerce să schimbe mentalitatea românilor în direcţia sprijinirii părinţilor naturali în luarea unei decizii, dar şi a persoanelor care nu pot concepe copii. Ei cer modificarea legii româneşti a adopţiei cu una care să reglementeze începerea demersului de încredințare spre adopție încă din perioada sarcinii, reducând astfel abandonul şi mortalitatea infantilă. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.