Acasă Externe Strasbourg: Sabin Cutaş cere înlocuirea Troicii cu un organism democratic

Strasbourg: Sabin Cutaş cere înlocuirea Troicii cu un organism democratic

DISTRIBUIȚI

126817 – 13032014 –  Europarlamentarul Sabin Cutaş a criticat măsurile de austeritate impuse de Troică, structură formată din Comisia Europeană, FMI și Banca Centrală Europeană, în țările UE aflate în dificultate economică. El a cerut înlocuirea organizației cu un organism democratic și introducerea politicilor de creștere economică în cadrul programelor de ajustare.

Intervenția eurodeputatului român a avut loc miercuri în contextul dezbaterii din plenul Parlamentului European privind rolul și activitățile Troicii.

 „Au trecut aproape patru ani de când primul program de ajustare impus de Troică a demarat în Grecia. Din păcate, măsurile de austeritate dictate de organizația tripartită au adus recesiune și majorarea datoriei publice și a șomajului în țările care au trecut printr-un astfel de program. Astăzi, șomajul în Spania atinge cote de peste 25%. În același timp, datoria publică a Greciei era de aproximativ 172% din PIB la finele lui 2013, față de 148% din PIB în 2010. Însăși   Fondul Monetar Internațional a recunoscut, în iunie anul trecut, ca a subevaluat efectele negative ale măsurilor de austeritate impuse în Grecia”, a subliniat Sabin Cutaş.

„Nefiind investită cu legitimitate democratică, Troica nu poate fi însă trasă la răspundere pentru acțiunile sale. De aceea sunt de părere că este necesară înlocuirea Troicii cu un organism nou, democratic si bazat pe legislația europeană, Fondul Monetar European și reformarea politicilor

destinate țărilor în dificultate, prin includerea măsurilor de creștere economică și de susținere a datoriei publice”, a conchis eurodeputatul român. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.