Acasă Social Bruxelles: Rata deceselor rutiere în România, dublă faţă de media UE

Bruxelles: Rata deceselor rutiere în România, dublă faţă de media UE

DISTRIBUIȚI

127310 –01042014 – Conform datelor preliminare pentru 2013, rata deceselor rutiere a scăzut în România cu 9% în 2013 comparativ cu 2012 (față de media europeană de 8%), însă, sunt necesare în continuare eforturi pentru reducerea numărului lor, deoarece acesta este aproape dublu față de media europeană (92 de cazuri / 1 milion de locuitori în România, comparativ cu în medie 52 de astfel de cazuri la nivel de UE).

Din păcate, România este statul membru UE în care s-au înregistrat cele mai multe decese rutiere în 2013, fiind urmată de Polonia și Luxemburg, fiecare cu 87 de cazuri, la polul opus situându-se Suedia și Marea Britanie cu 28 și respectiv 29 de cazuri. Marea majoritate a cazurilor înregistrate în România (peste 60%) au avut loc în mediul urban.

UE a stabilit un plan de acțiune în domeniul siguranței rutiere pentru perioada 2011-2020, plan axat pe îmbunătățirea, în același timp, a infrastructurii rutiere, vehiculelor și, nu în ultimul rând, a comportamentului participanților la trafic. În cadrul acestuia, se publică în fiecare an date statistice privind evoluția principalilor indicatori referitori la siguranța rutieră.- PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.