Acasă Externe Bucureşti: Ambasadorul Marii Britanii laudă DNA, ANI şi Înalta Curte

Bucureşti: Ambasadorul Marii Britanii laudă DNA, ANI şi Înalta Curte

DISTRIBUIȚI

127628 – 13042014 –  DNA, ANI şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au „reacţionat ferm la fenomenul de corupţie din România”, susţine ambasadorul Marii Britanii în România, Martin Harris. Diplomatul britanic a făcut această declaraţie în cadrul unei emisiuni la ProTv, într-o discuţie de rămas bun.

„Cred că DNA, ANI şi Înalta Curte (de Casaţie) şi Justiţie au reacţionat în mod ferm la fenomenul de corupţie în România. Ambasada Marii Britanii a sprijinit aceste eforturi fiindcă este foarte important pentru noi să avem un climat de business potrivit pentru firmele britanice şi pentru a avea în România un aliat puternic, cu perspective de prosperitate”, a afirmat  Martin Harris.

Întrebat ce părere are despre lupta cu corupţia, care în ultimele săptămâni a dus la anchetarea şi arestarea mai multor reprezentanţi ai administraţiei publice, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti a lăudat instituţiile de justiţie din România, arătând cum a crescut numărul persoanelor condamnate pentru corupţie în ultimii ani.

“În aceşti patru ani, ceea ce au făcut instituţiile de justiţie este foarte important şi impresionant. Dacă nu greşesc, în 2011 un număr de 298 de oameni au fost condamnaţi în cazuri de corupţie datorită DNA, în 2012 un număr de 743 de persoane, iar în 2013, 1.051 de oameni au fost condamnaţi pentru corupţie. Este o dezvoltare foarte importantă pentru România, instituţiile de justiţie au stabilit un principiu foarte important, că nimeni nu este deasupra legii şi acest principiu este important şi pentru un parteneriat strâns între România şi Marea Britanie”, a afirmat Martin Harris.

Reprezentantul Marii Britanii la Bucureşti a vorbit şi despre punctele forte ale economiei româneşti, situaţia din Ucraina şi Transnistria şi posibilele soluţii pe care mizează diplomaţia britanică, iar în final diplomatul britanic a recitat versuri din Mihai Eminescu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.