Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Cooperarea energetică, prioritatea principală a relaţiilor economice româno-albaneze

Bucureşti: Cooperarea energetică, prioritatea principală a relaţiilor economice româno-albaneze

DISTRIBUIȚI

127732 – 17042014 – Premierul Victor Ponta a primit o delegație a Guvernului Albaniei formată din ministrul Dezvoltării Economice, Comerțului și Antreprenorialului, Arben Ahmetaj, și ministrul Energiei și Industriei, Damina Gjiknuri.

Au fost analizate progresele în realizarea obiectivelor comune stabilite cu prilejul vizitei premierului Victor Ponta la Tirana în luna martie a acestui an, potrivit unui comunicat al Guvernului. Principala prioritate de etapă pe agenda economică bilaterală este cooperarea în domeniul energetic. Au fost analizate posibilitățile de export a energiei electrice din România pe piața albaneză, întărirea infrastructurii de interconectare, precum și o mai largă implicare a companiilor românești în proiecte energetice din Albania.         Victor Ponta a apreciat progresul realizat în discuțiile privind acordurile de export și a solicitat concretizarea acestora în următoarele săptămâni. De asemenea a solicitat o implicare mai largă a expertizei din România în proiectele de modernizare și extindere a centralelor hidroelectrice precum și a transportului și distribuției de energie electrică din Albania.

Cu același prilej, miniștrii economiei român și albanez l-au informat pe premierul Victor Ponta despre stadiul pregătirii sesiunii din luna iunie a Comisiei bilaterale interguvernamentale. De asemenea, premierul român a exprimat asigurările de susținere fermă din partea Guvernului României pentru ca Albania să obțină cât mai curând statutul de candidat la aderarea la Uniunea Europeană.

La primire au participat ministrul Economiei, Constantin Niță, ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, precum și ambasadorul Albaniei la București, se precizează în comunicat. –PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.