Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Din nou amânare în procesul lui Dan Voiculescu

Bucureşti: Din nou amânare în procesul lui Dan Voiculescu

DISTRIBUIȚI

127680 – 15042014 – Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au stabilit, marti, un nou termen pentru data de 29 aprilie in procesul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), in care Dan Voiculescu a fost condamnat in prima instanta la 5 ani de inchisoare cu executare pentru o frauda evaluata de procurori la 60 de milioane de euro.

Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a declarat, la termenul de marti, ca este de acord cu anularea privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), iar el sa isi recupereze banii investiti in ultimii 12 ani in acest institut.

Marti, avocatii au pus in dezbatere in sala de judecata mai multe exceptii, prin care au solicitat judecatorilor de la CAB anularea unei hotarari de guvern prin care ICA a fost transformat din institut in societate comerciala, introducerea Ministerului Finantelor ca parte civila in dosar si

trimitere la ICCJ a unei cereri privind rezolvarea unei probleme de drept. Instanta a anuntat ca se va pronunta pe 29 aprilie pe aceste exceptii, potrivit Agerpres.

La iesirea din sala de judecata, Dan Voiculescu a declarat ca este de acord cu anularea acelei hotarari de Guvern. „A aparut o idee care mi se pare foarte buna. Un avocat, nu stiu al cui, a ridicat problema anularii privatizarii, care inseamna ca ei sa-si ia terenul si cladirile alea superbe, sa le vanda cu 60 de milioane, cat cred ei ca valoreaza, iar eu sa-mi recuperez toti banii pe care i-am bagat in ICA in 12 ani. Va asigur ca este o suma foarte mare. As prefera sa fie aceasta decizie si sa-mi dea banii inapoi”, a spus Dan Voiculescu.

Al treilea termen din dosarul ICA trebuia sa se judece, initial, pe data de 8 aprilie, insa Dan Voiculescu a obtinut atunci o amanare.

La termenul de martea trecuta, unul dintre cei doi judecatori din complet a formulat o cerere de abtinere, deoarece ar fi fost implicat intr-un alt caz privind fapte de coruptie ale unora dintre inculpatii din dosarul ICA. Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe 26 septembrie 2013, pe

Dan Voiculescu la 5 ani de inchisoare cu executare, pentru savarsirea infractiunii de spalare de bani, in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, Sorin Pantis, fost ministru al Telecomunicatiilor si angajat al ICA, Jean Catalin Sandu, Popa Corneliu, Vlad Nicolae Savulescu si Flavius Pop au fost condamnati la cate sase ani de inchisoare cu executare.

Alti inculpati din dosar, Constantin Baciu, Grigore Marinescu, Vica Ene si Alexandru Petre, au primit cate cinci ani de inchisoare.

Instanta l-a obligat pe Dan Voiculescu sa plateasca aproape 6 miliarde lei vechi, reprezentand contravaloarea a peste 18 milioane de actiuni de la ICA donate fiicei sale, Camelia Voiculescu.

De asemenea, Dan Voiculescu si ceilalti inculpati au fost obligati sa plateasca in solidar suma de 60.482.613 euro, prejudiciul adus Ministerului Agriculturii.

Judecatorii au mentinut sechestrul asigurator pus de procurori pe bunurile si conturile lui Dan Voiculescu, printre care o casa din Bucuresti evaluata la 250.000 euro si un cont deschis la BRD, in care se afla peste 15 milioane lei.

Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis in judecata in decembrie 2008 de procurorii DNA, in calitate de actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, de membru al Adunarii Generale a Actionarilor si al Consiliului de Administratie ale ICA si de membru al AGA si director general al SC ‘Bioprod’ SA Bucuresti.

Procurorii anticoruptie au retinut in sarcina acestuia infractiunile de folosire de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum si de spalare de bani, ambele infractiuni savarsite in forma continuata.

In acest dosar a mai fost trimis in judecata fostul administrator al SC ‘Benefica’ SA Bucuresti (firma din grupul Grivco) Jean-Catalin Sandu, pentru complicitate la infractiunea de

stabilire, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general si membru al AGA si, ulterior, al CA al ICA SA Bucuresti, a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si fals in inscrisuri sub semnatura privata. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.