Acasă Politic Bucureşti: Fost ministru PNL: Guvernul încalcă dreptul de proprietate al detinatorilor de...

Bucureşti: Fost ministru PNL: Guvernul încalcă dreptul de proprietate al detinatorilor de păduri

DISTRIBUIȚI

127537 – 09042014 –  Deputatul Lucia-Ana Varga a susţinut o declaraţie politică privind încălcarea dreptului la proprietate a proprietarilor de păduri de către actualul Guvern Ponta. Lucia-Ana Varga a subliniat că PNL a luptat şi luptă în continuare pentru respectarea drepturilor individuale şi în mod special pentru dreptul de proprietate şi că România, ca stat de drept, are obligaţia să asigure respectarea acestui drept garantat de Constituţia României, legea fundamentală a ţării.

„În timpul mandatului meu de ministru delegat pentru ape, păduri şi pisciultură, eforturile de respectare a dreptului de propietate pentru proprietarii, care au suprafeţe de pădure situate în siturile de importanţă comunitară Natura 2000, s-au concretizat printr-un act normativ, respectiv o hotărâre de guvern privind metodologia de acordare, utilizare şi control a ajutorului de stat pentru compensaţii, acestea reprezintă contravaloarea masei lemnoase pe care proprietarii nu o recoltează datorită funcţiilor de protecţie stabilite prin amenajamente silvice, necesare acoperirii costurilor reclamate de gestionarea durabilă a pădurilor.

Practic, prin acest act normativ, se respectă dreptul de proprietate a persoanelor, care deţin suprafeţe de pădure şi care nu puteau beneficia de uzufructul pădurii din cauza restricţiilor legislaţiei privind Natura 2000. Ca ţară, ne-am asumat obiectivul european şi global de a proteja şi conserva biodiversitatea şi natura din acele parcuri naţionale, dar pe de altă parte este esenţial să respectăm dreptul de proprietate.” a declarat Lucia-Ana Varga.

Actul normativ menţionat, deşi a fost aprobat în şedinţa de Guvern din 12 februarie 2014, nu a fost încă publicat în Monitorul Oficial şi deci, nu este în vigoare.

Deputatul Lucia-Ana Varga a somat Guvernul Ponta 3, pe premierul Victor Ponta şi PSD să respecte Constituţia şi să pună în aplicare acest act normativ, care respectă dreptul de proprietate a proprietarilor cu suprafeţe de pădure în arii protejate.

Astfel, s-ar debloca o situaţie nedreaptă pentru proprietarii de păduri, care durează încă din anul 2009, de când au fost sistate aceste compensaţii, a mai ar[tat Lucia/Ana Varga. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.