Acasă Social Bucureşti: Judecătoarele Bădescu, Piciarcă şi Cîrstoiu au fost trimise în judecată

Bucureşti: Judecătoarele Bădescu, Piciarcă şi Cîrstoiu au fost trimise în judecată

DISTRIBUIȚI

127762 – 17042014 –   DNA le-a trimis în judecată, în stare de libertate, pe judecătoarele Liliana Bădescu şi Dumitriţa Piciarcă de la Curtea de Apel București, și Veronica Cîrstoiu, fost judecător la Curtea de Apel București (arestată în altă cauză), pentru abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului şi fals intelectual.

Procurorii susțin că în februarie 2012, cele trei judecătoare de la Curtea de Apel București – Secția I-a Penală, au falsificat decizia penală într-un dosar care îl privea pe Dinel Staicu.

”Decizia viza admiterea contestației în anulare depuse de Nuțu (fost Staicu) Dinel față de o hotărâre prin care, anterior, un alt complet al aceleiași instanțe îl condamnase definitiv la pedeapsa închisorii pe o durată de 7 ani. Falsificarea s-a realizat prin: atestarea unor fapte și împrejurări necorespunzătoare adevărului constând în aceea că au consemnat, în mod nereal, că obiectul tuturor dosarelor penale luate în considerare la invocarea autorității de lucru judecat a avut la bază aceeași sesizare, cu același conținut, aceeași situație de fapt (cesiune de creanțe și obținerea de credite), același prejudiciu (107.175.372.000 lei, respectiv 80.536.563.000 lei), aceleași părți, aceleași societăți comerciale, același probatoriu, aceeași parte civilă (Banca Internațională a Religiilor S.A.).Cu același prilej, inculpatele și-au îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu, prin aceea că au desființat, în mod ilegal, trei hotărâri judecătorești și că au anulat mandatul de executare a pedepsei de 7 ani închisoare emis pe numele lui Nuțu (Staicu) Dinel. Acest lucru a avut drept consecință obținerea unui folos necuvenit de către acesta din urmă, prin exonerarea de executare a unei pedepse privative de libertate și de plata despăgubirilor civile în cuantum de 18.839.684, 5 lei către Banca Internațională a Religiilor S.A., prin lichidator judiciar”, se arată într-un comunicat al DNA. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.