Acasă Politic Bucureşti: Ministrul Korodi: Delta Dunării are nevoie de investiţii majore

Bucureşti: Ministrul Korodi: Delta Dunării are nevoie de investiţii majore

DISTRIBUIȚI

127405 – 04042014 –  Ministrul Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, s-a întâlnit, la sediul ministerului pe care îl conduce, cu  comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş.    În cadrul întâlnirii, ministrul l-a informat pe oficialul european asupra intenției Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice (MMSC) de a realiza, împreună cu Ministerul Agriculturii, o

modelare privind necesitățile de compensații financiare pentru proprietarii de terenuri aflate în situri Natura 2000. În acest sens, Guvernul României dorește să estimeze care este necesarul acestui tip de compensații, la nivel național, astfel încât să poată identifica cele mai bune soluții de finanțare, inclusiv din fonduri europene destinate dezvoltării rurale, potrivit unui comunicat al MMSC.

Comisarul european a salutat această inițiativă a Guvernului, menționând că acest demers poate oferi un exemplu de bune practici la nivelul Uniunii Europene.

De asemenea, Dacian Cioloş a recomandat ca propunerile grupului de lucru interministerial să fie incluse în strategia multianuală.

Tot în contextul colaborării cu Ministerul Agriculturii, ministrul Korodi l-a asigurat pe comisarul european că Ministerul Mediului va acorda sprijin în aplicarea măsurilor de greening (crearea de zone de interes ecologic în cadrul fermelor).

Un alt punct al discuției l-a reprezentat Strategia privind Dezvoltarea Durabilă Integrată a Deltei Dunării 2014-2020. „Este necesară asigurarea unor condiții reale pentru dezvoltarea economico-socială a comunităților locale din spațiul Deltei Dunării, în concordanță cu principiile de dezvoltare durabilă a zonei, prin aplicarea unui management bazat pe conservarea biodiversității”, a subliniat Attila Korodi. Acesta a adăugat că Delta Dunării are nevoie de investiții majore, programe de construire a rețelelor de utilități publice, de valorificarea potențialului economic bazat pe valoarea adaugată a comunităților locale, îmbunătățirea drumurilor de acces, asigurarea accesului la serviciile medicale, la educație și conservarea biodiversității.

De asemenea, ministrul a adăugat că Guvernul a ajuns la un acord privind introducerea Deltei Dunării în schema de investiții ITI (Investiții Teritoriale Integrate).

Comisarul european a apreciat decizia Guvernului, manifestându-și susținerea ca, în anii următori, schema ITI să fie aplicată și pentru alte zone defavorizate din România. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.