Acasă Politic Bucureşti: Monica Macovei: Dan Voiculescu vrea justiție paralelă

Bucureşti: Monica Macovei: Dan Voiculescu vrea justiție paralelă

DISTRIBUIȚI
monica_macovei8

128029 – 30042014 – Furia lui Dan Voiculescu, aflat în ultima fază de judecată în dosarul ICA după ce a primit în primă instanță cinci ani de închisoare cu executare, nu mai are limite, susţine eurodeputatul PDL Monica Macovei, fost ministru al Justiţiei.

„Voiculescu a ordonat procurorului general și ministrului Justiției să “facă o anchetă la DNA”, adică să-i cerceteze pe procurorii care au propus reținerea judecătorului din completul pentru dosarul ICA. Voiculescu s-a gândit și la pasul doi: va cere anchetă a Parlamentului dacă procurorul general și ministrul Justiției nu îi respectă ordinele”, a mai spus eurodeputatul PDL.

„Magistrații pot fi verificați doar de către CSM, care nu răspunde comenzilor politice. Între timp, CSM a aprobat solicitarea DNA de reținere, iar Curtea de Apel a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a judecătorului din completul dosarului Voiculescu, acuzat, alături de alte cinci persoane, că a constituit sau aderat la un grup infracțional care, între altele, lua mită, făcea trafic de influență și folosea informații care nu erau destinate publicității.Voiculescu vrea să îi intimideze pe procurori și judecători, amenințîndu-i cu anchete ilegale, ca pe vremea Securității pentru care a lucrat”, a adăugat Monica Maovei.

„Politicienii să se țină departe de anchetele procurorilor și să nu se mai opună cercetărilor, așa cum au tot făcut în ultimul timp. O anchetă parlamentară care să verifice dosarele procurorilor și să decidă vinovații sau nevinovații înseamnă o justiție paralelă, interzisă de lege. Reamintesc că acolo unde se oprește justiția, începe tirania”, a subliniat Monica Macovei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.