Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Şeful Poliţiei Rutiere a fost destituit din funcţie

Bucureşti: Şeful Poliţiei Rutiere a fost destituit din funcţie

DISTRIBUIȚI

 128028 – 30042014 – Șeful Poliției Rutiere, Lucian Diniță, a fost schimbat miecuri din funcție, în urma scandalului polițistului cu permis de conducere fals, Augustin Căpâlnaș. În același caz mai sunt vizați trei adjuncți.

Tot în urma scandalului polițistului Augustin Căpâlnaș a fost schimbat și șeful Direcției rutiere.

Poliţistul Augustin Căpâlnaş nu a avut niciodată permis de conducere, dar, cu toate acestea, el conducea de mulţi ani, timp în care a însoţit chiar şi coloane oficiale.

Se pare că Petre Tobă, șeful Poliției Române, a decis că Lucian Diniță se face responsabil de aceste fapte, asta deoarece el a decis ca toate permisele polițiștilor din toată țara să fie verificate, dar Augustin Căpâlnaș a scăpat de această verificare. De altfel, șefii din IGPR spun că Lucian Diniță, chiar cel care a descoperit cazul lui Căpâlnaș, ar fi trebuit să descopere mai devreme aceste fapte.

Augustin Căpâlnaș este cercetat pentru fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi conducere fără permis.

Faptul a fost descoperit de colegii săi care, dorind să îl treacă de la departamentul Educaţie Rutieră la Circulaţie, i-au verificat actele. Atunci au descoperit că numele de familie de pe permis era incomplet.

Iniţial au crezut că e o greşeală a celor care au emis documentul, dar când au verificat seria acestuia au constatat că permisul nu este în baza de date.

Subofiţerul respectiv a fost implicat, în timp, în mai multe programe în contextul cărora a mers în şcoli unde a susţinut importanţa circulaţiei responsabile şi a organizat concursuri pe această temă pentru copii.

Totodată, el era responsabil cu relaţia cu presa. Inspectorul a fost preot 13 ani şi consilier al înalt preasfinţitului Andrei Andreicuţ, căruia i-a fost şi şofer în mai multe rânduri. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.