Acasă Politic Bucureşti: PMP, îngrijorat de modul de organizare a alegerilor din afara granițelor

Bucureşti: PMP, îngrijorat de modul de organizare a alegerilor din afara granițelor

DISTRIBUIȚI

127605 – 11042014 – Partidul Mişcarea Populară (PMP) cere, din nou, MAE şi Guvernului să suplimenteze numărul secţiilor de votare din străinătate pentru alegerile europarlamentare din 25 mai. Dacă pentru alegerile din 25 mai nu vor fi păstrate, cel puțin, secţiile de votare aprobate la alegerile parlamentare din 2012, PMP va ataca în instanţă ordinul ministrului de Externe privind acest subiect, a declarat deputatul Eugen Tomac, preşedintele partidului.

„Avem o îngrijorare, noi ca şi partid, faţă de modul cum Guvernul României intenţionează să organizeze alegerile europarlamentare în comunităţile noastre din Uniunea Europeană şi în mod deosebit în Rep. Moldova. Facem apel cu acest prilej către Ministerul de Externe,        către Guvernul României, şi vom trimite şi o scrisoare către MAE, ministrului Titus Corlăţean, prin care vom solicita să mărească numărul secţiilor de vot. Să înceapă de urgenţă, totodată, o campanie de informare a cetăţenilor români,u nde pot vota şi cu ce acte”, a declarat preşedintele PMP.

Tomac a adăugat că în cazul în care MAE nu va păstra cel puţin numărul de secţii de votare aprobat pentru alegerile parlamentare din 2012, PMP va ataca în instanţă ordinul de ministru privind acest subiect. „În cazul în care Ministerul de Externe – pentru că numărul secţiilor de vot din străinătate se stabileşte printr-un Ordin al ministrului Afacerilor Externe – în cazul în care vor fi înfiinţate mai puţine secţii de vot decât au existat la ultimele alegeri parlamentare, PMP îşi rezervă dreptul de a ataca în instanţă acest ordin al ministrului Afacerilor Externe”, a declarat Eugen Tomac.

El a precizat că la ultimele alegeri parlamentare din 2012, Guvernul României a înfiinţat peste hotare 306 secţii de vot: 55 în Italia, 42 în Spania, 24 în SUA, 14 în Republica Moldova, 10 în Franţa, şapte în Marea Britanie, câte cinci în Canada, Grecia, Austria. Tomac a spus că în ţările mai sus menţionate locuiesc peste trei milioane de cetăţeni români.

El a precizat că o situaţie specială este cea din Republica Moldova, acolo unde există „aproape patru milioane de români, dintre care câteva sute de mii cetăţeni şi ai României şi ai Republicii Moldova”. „Cerem Guvernului României, MAE, să înfiinţeze 50 de secţii de vot în Republica Moldova”, a adăugat preşedintele PMP. Tomac a explicat că s-ar crea astfel o oportunitate extraordinară pentru cetăţenii din Republica Moldova să poată participa în premieră la o campanie electorală pentru Europa. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.