Acasă Politic Bucureşti: Se cere încuviinţare pentru arestarea deputatului Popescu

Bucureşti: Se cere încuviinţare pentru arestarea deputatului Popescu

DISTRIBUIȚI

127853 – 23042014 –  Procurorul sef al DNA a cerut procurorului general al Romaniei sesizarea ministrului Justitiei, pentru a solicita presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a deputatului PMP Florin Popescu.

Deputatul Florin Popescu, fost presedinte al Consiliului Judetean Dambovita, a fost chemat miercuri la DNA, pentru a i se prezenta acuzatiile intr-un dosar de mita electorala din anul 2012. El este acuzat de procurori ca a cerut 70 de tone de pui.

„Nu am nimic de ascuns, sunt la dispozitia justitiei. Nu sunt saci, nu sunt droguri, sunt lucruri care s-au stabilit dupa ani de zile”, a fost declaratia lui Florin Popescu la iesirea din sediul DNA, referindu-se la bunurile pe care e acuzat ca le-ar fi cerut unor oameni de afaceri pentru a le da ca mita electorala alegatorilor.

Potrivit DNA, Florin Popescu si-a folosit influenta pentru a face rost de importante cantitati de pui pentru a le distribui oamenilor in schimbul voturilor pentru PDL.

„In anul 2012, inculpatul Popescu Florin Aurelian, folosind influenta si autoritatea decurgand din functia de presedinte al organizatiei judetene Dambovita al unui partid politic, i-a cerut administratorului unor societati comerciale (denuntator in cauza) cantitatea de 60 sau 70 tone pui (grill), cu o valoare de peste 400.000 lei, pentru a o distribui cetatenilor in scop electoral, in contextul campaniei electorale din luna iunie 2012. Pentru a impiedica descoperirea faptei de coruptie, omul de afaceri respectiv a livrat produsele in pungi neinscriptionate, dintr-un spatiu de depozitare inchiriat si folosit de o societate comerciala care nu ii apartinea omului de afaceri”, se arata intr-un comunicat al DNA.

Florin Popescu a fost presedinte al Consiliului Judetean Dambovita intre anii 2008-2012, perioada in care a fost si seful filialei PDL Dambovita. La inceputul anului 2014, Florin Popescu a demisionat din PDL si s-a inscris in PMP. El este vazut drept unul din oamenii fideli Elenei Udrea. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.