Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Un pas înapoi în privința taxei pe stâlp

București: Un pas înapoi în privința taxei pe stâlp

DISTRIBUIȚI

127870 – 24042014 –  De la Comisia pentru Agricultura a Camerei Deputaților a plecat cu aviz favorabil catre Comisia de buget-finante o initiativa prin care constructiile zootehnice si in special constructiile anexe din sectorul zootehnic sa fie excluse de la acest impozit de 1,5 la suta. Speram ca in cateva zile sa se materializeze acest demers, a declarat, citat de AgroInfo, George Scarlat, deputat liberal.

Potrivit analistilor, mentinerea taxei pe stalp in agricultura se va resimti direct in buzunarele producatorilor si al consumatorilor romani. Ca urmare a aplicarii noii taxe, costurile fermierilor vor creste cu circa 15%, majorare care se va duce partial si in pretul materiei prime, adica a graului. La aceasta crestere a cheltuielilor se adauga scumpirea carburantilor determinata de schimbarea modului de calcul al accizelor, care va genera scumpiri in lant nu doar la pompa, ci si la seminte sau ingrasaminte.

Potrivit Ordonantei de Urgenta 102/2013, fermierii vor plati taxa pentru urmatoarele tipuri de constructii speciale: cladiri agrozootehnice; constructii agricole usoare (baraci, magazii, soproane, cabane); depozite de ingrasaminte minerale sau naturale (constructii de compostare); silozuri pentru furaje sau pentru cereale;patule pentru porumb; constructii pentru cresterea animalelor si pasarilor, padocuri; helestee, iazuri, bazine; ecluze si ascensoare; baraje; jgheaburi pentru piscicultura; sere, solarii, rasadnite si ciupercarii, indiferent ca sunt din zidarie, beton, metal sau lemn si sticla; constructie usoara din lemn si folie din masa plastic, dar si alte constructii agricole neregasite in aceasta lista, cum sunt gardurile. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.