Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Valentin Nicolau, în incompatibilitate

Bucureşti: Valentin Nicolau, în incompatibilitate

DISTRIBUIȚI

127328 – 01042014 – Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui Valentin Nicolau, fost membru în Consiliul de Administrație (CA) al Societății Române de Televiziune (SRT).Valentin Nicolau s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 iunie 2012 – 12 decembrie 2013, întrucât, simultan cu funcția de membru în Consiliul de Administrație al SRT, a deținut și funcțiile de administrator și director în cadrul S.C. Nemira Publishing House S.R.L.

Conform Legii nr. 161/2003, „persoanelor care exercită următoarele demnităţi publice şi funcţii publice de autoritate din cadrul autorităţilor şi instituţiilor aflate exclusiv sub control parlamentar: […] membrii consiliilor de administraţie […] ale […] Societății Române de Televiziune […], li se aplică dispoziţiile art. 72 și regimul incompatibilităților prevăzut […] pentru miniștri și, respectiv, secretari de stat […]”.

Valentin Nicolau nu a respectat dispozițiile Legii nr. 161/2003, potrivit cărora „funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu […] funcţia de […] director, administrator […] la societăţile comerciale […]”.

Valentin Nicolau deține în cadrul S.C. Nemira Publishing House S.R.L. funcția de administrator (începând cu data de 21 iulie 2011) și funcția de director (începând cu data de 9 iunie 2011).

În perioada 26 iunie 2012 – 12 decembrie 2013, Valentin Nicolau a deținut și funcția de membru în CA al SRT. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.