Acasă Externe Premierul vrea ca România să-şi asume probleme de securitate ale Rep. Moldova

Premierul vrea ca România să-şi asume probleme de securitate ale Rep. Moldova

DISTRIBUIȚI

128001 – 29042014 –  Premierul Victor Ponta a anunţat că, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), va cere în prima şedinţă o evaluare din partea tuturor instituţiilor cu atribuţii privind problemele de securitate inclusiv din perspectiva Republicii Moldova, după criza din Ucraina.

Prezent la Sculeni, alături de omologul său moldovean, Iurie Leancă, pentru a marca eliminarea vizelor UE pentru cetăţenii moldoveni, Ponta a arătat că România trebuie să fie alături de Rep. Moldova nu doar din punct de vedere economic, ci şi din cel al securităţii.

El a apreciat că statul vecin se confruntă cu o mare criză, după problemele apărute în Ucraina, şi a precizat că va avea o discuţie în acest sens cu Leancă.

„Nu putem sta cu mâinile încrucişate”, a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta şi omologul său moldovean, Iurie Leancă, s-au întâlnit în localitatea Floreni din Republica Moldova şi au venit în satul Sculeni (raionul Ungheni), pentru a marca liberalizarea vizelor europene pentru cetăţenii moldoveni. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.