Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Judecătorul Stan Mustaţă este urmărit penal

Bucureşti: Judecătorul Stan Mustaţă este urmărit penal

DISTRIBUIȚI

128000 – 29042014 –  Procurorii DNA – Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale față judecătorul Stan Mustaţă de la Curtea de Apel București și alte cinci persoane, între care un grefier de la aceeași instanţă.

Potrivit procurorilor, între octombrie 2013 și aprilie 2014, cele șase persoane au constituit sau aderat la grupul infracţional în scopul săvârșirii unor infracţiuni de corupţie judiciară (luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare folosire în orice mod direct sau indirect de informaţii care nu sunt destinate publicităţii și permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii) urmărind obţinerea de beneficii materiale.

În cazul judecătorului suspect, au fost aplicate prevederile art. 265 alin. 2 din Codul de Procedură Penală: „suspectul sau inculpatul poate fi adus cu mandat de aducere, chiar înainte de a fi fost chemat prin citaţie, dacă această măsură se impune în interesul rezolvării cauzei”, se precizează într-un comunicat al DNA.

La data de 29 aprilie 2013, judecătorului Mustaţă i s-a adus la cunoștință calitatea de suspect. Având în vedere funcția sa, procurorii anticorupţie au cerut CSM încuviinţarea reţinerii și a arestării preventive a judecătorului. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.