Acasă Economie Braşov: Fura bani din amenzi

Braşov: Fura bani din amenzi

DISTRIBUIȚI

128370 – 16052014  –  Procurorii din cadrul DNA Brașov au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a lui Florin Iordache, la data faptelor comisar șef de poliție în cadrul I.P.J Brașov – Serviciul de Investigare a Fraudelor, pentru abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Potrivit procurorilor, în perioada noiembrie 2011 – august 2013, în calitatea avută de comisar șef de poliție în cadrul I.P.J. Brașov – Serviciul de Investigare a Fraudelor, Florin Iordache nu și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu, în sensul că și-a însușit sumele de bani confiscate de la mai mulți contravenienți, ridicate în baza proceselor-verbale pe care le-a întocmit.

Concret, în conformitate cu atribuțiile de serviciu, Florin Iordache a avut la dispoziție mai multe topuri de procese-verbale ridicate direct sau indirect de la Serviciul Logistic al IPJ Brașov.

De precizat este faptul că, până în perioada 2010 – 2011 nu a existat o evidență strictă a acestor procese verbale la nivelul inspectoratului.

De asemenea, trebuia ca banii și bunurile confiscate până la data de 1 iunie 2013, să fie predate, în termen de 48 de ore, la Camera de corpuri delicte din cadrul Serviciului Evidență Operativă și Cazier Judiciar al IPJ Brașov. După această dată, banii confiscați trebuie predați de polițistul care întocmește procesul-verbal și dispune confiscarea, direct către Trezorerie, în

termen de 48 de ore, împreună cu o copie a procesului verbal de constatare, pe baza unei delegații semnată de către șeful inspectoratului de poliție.

Cercetările efectuate au dus la identificarea a 70 procese-verbale de contravenție întocmite de Iordache, prin care s-a dispus și confiscarea unor sume de bani care nu au fost predate conform procedurii expuse mai sus, având ca rezultat prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 21.764 lei.

Florin Iordache urmează să fie prezentat vineri Tribunalului Brașov cu propunere de arestare preventivă. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.