Acasă Economie Bruxelles: Proiectul fundației Adept pentru zona Sighișoara-Târnava Mare, câștigător

Bruxelles: Proiectul fundației Adept pentru zona Sighișoara-Târnava Mare, câștigător

DISTRIBUIȚI

128546 – 23052014  –   Proiectul fundației Adept pentru zona Sighișoara-Târnava Mare a câștigat premiul primei ediții a concursului Natura 2000 la secțiunea „Beneficii socio-economice”. Proiectul reprezintă un exemplu al modului în care acest program generează creștere economică și asigură mijloace durabile de subzistență în zonele rurale.

Proiectul le permite agricultorilor să ducă un trai mai bun lucrând în mod durabil terenuri cu valoare naturală ridicată, protejând, în același timp, un peisaj unic cu o biodiversitate bogată. Datorită acestui proiect, 2.300 de familii de fermieri din regiune obțin venituri de peste 2,5 milioane de euro anual. În plus, inițiative similare încep să fie puse în aplicare și în alte regiuni din România.

Premiile concursului Natura 2000 sunt o recunoaștere a excelenței în gestionarea siturilor Natura 2000, scoțând în evidență valoarea rețelei pentru comunitățile și economiile locale. Premiile, care reflectă gama largă de activități desfășurate în rețeaua Natura 2000, se acordă pentru cinci secțiuni: conservare, beneficii socioeconomice, comunicare, concilierea intereselor/percepțiilor și crearea de rețele și cooperarea transfrontalieră.

Câștigătorii primei ediții a concursului au fost anunțați miercuri, 21 mai, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Bruxelles. Trofeele le-au fost înmânate de către comisarul european pentru mediu, Janez Potočnik, și de către membrii juriului.

Natura 2000 este o rețea formată din peste 27.000 de situri protejate care acoperă 18% din suprafața terestră a UE și 4% din zonele marine, protejând și valorificând patrimoniul natural al Europei. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.