Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Consultări româno-spaniole în domeniul cooperării judiciare

Bucureşti: Consultări româno-spaniole în domeniul cooperării judiciare

DISTRIBUIȚI

128373 – 16052014  –  Ministerul Justiției a organizat o rundă de consultări bilaterale româno-spaniole în domeniul cooperării judiciare. Din partea Ministerului spaniol al Justiției a participat Angel Llorente Fernandez, director general de relații internaționale și relații cu cultele religioase. Ministerul român al Justiţiei a fost reprezentat de Simona – Maya Teodoroiu, secretar de stat şi experţi din cadrul  Direcţiei Drept internaţional şi cooperare judiciară.

Cu acest prilej s-a reafirmat relația foarte bună de cooperare bilaterală, în contextul unui flux considerabil de cereri, justificat de prezența unui mare număr de  români în Regatul Spaniei, precum și disponibilitatea de a identifica, în continuare, cele mai bune soluții în sprijinul solicitărilor formulate de cetățenii din ambele state, adresate  Ministerelor de Justiție, potrivit unui comunicat al MAE.

Discuțiile s-au axat, în special, pe actualizarea cadrului instituțional bilateral pentru extinderea și diversificarea domeniilor de cooperare ca și pentru facilitarea aplicării documentelor UE  privind cooperarea judiciară internațională în materie penală şi civilă,   aspecte legate de transferul persoanelor condamnate, mandatul european de arestare, obținerea pensiilor de întreținere.

A fost exprimată intenția reciprocă de a continua dialogul la nivel tehnic  conform unui  calendar determinat, cu participarea experților și practicienilor din cele două țări. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.