Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Cu un limbaj violent la adresa lui Crin Antonescu, fostul președinte...

Bucureşti: Cu un limbaj violent la adresa lui Crin Antonescu, fostul președinte Ion Iliescu, pune umărul la candidatura lui Victor Ponta

DISTRIBUIȚI

 128625 – 26052014  –   Ion Iliescu, pentru Gândul: „Crin Antonescu este o lichea, şi-a încheiat cariera politică”. Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, l-a caracterizat pe liderul PNL, Crin Antonescu, drept o “lichea” a cărei carieră politică s-a încheiat după scorul obţinut de liberali la europarlamentare.

“Este o lichea şi un om lipsit de substanţă şi prezenţă politică serioasă. Nu mai avea niciun fel de autoritate nici în partid, nici în societate. S-a angajat cu o mare responsabilitate pe un drum periculos. Şi-a încheiat cariera politică Crin Antonescu. Absolut. Nu mai are credit nici în PNL, nici în societate. Cu aceasta a luat sfârşit drumul său de om în politică”, a declarat Ion Iliescu, potrivit Gandul.info, adăugând că Antonescu este o dezamăgire pentru el.

Liderul PSD şi-a continuat atacul la adresa lui Crin Antonescu pe care l-a acuzat de inconsecvenţă, inconsistenţă şi lipsit de creier politic.

„Aşa s-a manifestat şi ca parlamentar, era un chiulangiu şi un om care nu era deloc prezent. Într-o vreme s-a creat cuplul Ponta – Crin care promitea şi a fost o perioadă bună pentru el. A dat cu piciorul acestei alianţe şi prin aceasta şi-a demonstrat şi inconsistenţa şi superficialitatea totală aşa că a primit ceea ce merită. Drumul lui în politică s-a încheiat”, şi-a continuat Iliescu tirul asupra lui Antonescu.

Nici Klaus Iohannis, prim-vicepreşedinte al PNL, nu este privit cu ochi mai buni de Ion Iliescu. Întrebat despre o posibilă candidatură a acestuia la prezidenţiale, preşedintele de onoare al PSD nu îi dă şanse acestuia în competiţia pentru funcţia supremă în stat.

„Iohannis era o variantă superficială, nu avea substanţă ideea Iohannis candidat la prezidenţiale. Nici vorbă să fie candidat la prezidenţiale. E bun pentru Sibiu, mai departe lumea nu l-a văzut nu îl cunoştea şi s-a dovedit fără consistenţă”, a spus pentru gândul Iliescu.

Ion Iliescu a lăudat scorul obţinut de Alianţa PSD – PC – UNPR la alegerile europarlamentare, afirmând că este cel mai bun scor obţinut de stânga în Europa.

„Victor Ponta are drumul deschis spre candidatura la Cotroceni, ceea ce probabil nici nu îi prea convine. Va fi obligat să meargă în cursa prezidenţială. Este omul cu cele mai multe şanse. S-a dovedit un om perseverent , a câştigat rapid în experienţă şi această confruntare deloc simplă a fost să/l lanseze pentru cursa spre prezidenţială din toamnă. Se anunţă ca singurul candidat consistent din partea PSD, a stângii”, a fost mesajul transmis de Ion Iliescu.

Scorul de 6%, obţinut de PMP, la alegerile europarlamentare, l-au determinat pe Ion Iliescu să spună că tot ce au făcut aceştia a fost o „scamatorie” care nu a avut succes.

„Domnul Băsescu şi doamna Udrea s-au dovedit nişte apariţii episodice în viaţa noastră politică. Toată scamatoria lor a demonstrat inconsistenţa oamenilor respectivi, demagogie simplă şi vulgară”, a adăugat preşedintele de onoare al PSD.

Ion Iliescu afirmă că este „riscant” pentru PNL să încerce o fuziune cu PDL, să „joace pe cartea lui Băsescu şi Udrea”.

„Cred că mai sunt şi oameni serioşi în PNL care să gândească la o asemenea perspectivă şi costurile ei. În privinţa refacerii USL, totul ţine de dezbaterea politică internă a PNL în urma acestei experienţe, ar fi bine să se gândească minţi lucide. E un proces acum în PNL cum anume se debarasează de influenţa nocivă a lui Crin Antonescu”, a declarat Ion Iliescu. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.