Acasă Politic Bucureşti: Gyorgy Frunda: Suspendarea preşedintelui s-ar impune, dar nu ar fi...

Bucureşti: Gyorgy Frunda: Suspendarea preşedintelui s-ar impune, dar nu ar fi un lucru înţelept

DISTRIBUIȚI
Gyorgy_Frunda

128280 – 13052014 –  Gyorgy Frunda, consilierul onorific al premierului Victor Ponta, susţine că, făcând o analiză juridică, suspendarea președintelui Traian Băsescu din funcție s-ar impune, însă nu ar fi un lucru înțelept.

„Dacă fac analiză juridică, atunci da. E inadmisibilă conduita președintelui. Prin aceste declarații dovedește că nu-l interesează Constituția, că nu-l interesează legile, că face ce vrea. Este evident că președintele n-are voie să facă propagandă politică, ceea ce face el la ora actuală, dar spune pur și simplu ‘nu mă interesează’. A-l suspenda însă n-ar fi un lucru înțelept, cred eu. Mai are câteva luni, a-l suspenda pe plaja lui electorală l-ar întări și iarăși am porni o serie de discuții atât în viața politică internă, cât și la nivelul Uniunii Europene, al partenerilor noștri”, a declarat, marți, Gyorgy Frunda la RFI Romania, întrebat dacă s-ar impune suspendarea președintelui Băsescu.

            Gyorgy Frunda crede că, „prin această atitudine, Traian Băsescu, care face propagandă electorală pentru un partid nu ajută partidul respectiv”.

„Tot mai mulți cetățeni sunt decepționați, mai mult de atât, sunt dezgustați de aceste declarații și cred că îi îndeamnă să nu meargă la vot și-i va ține departe de alegeri”, a adăugat Gyorgy Frunda.

„Premierului Ponta îi recomand să fie opusul președintelui: să fie un gentleman, să fie un domn, să discute distant, pe analiză, să facă propuneri clare pentru viitorul României, să nu intre în această luptă, în această mocirlă politică, în acest stil de a jigni pe celălalt, a-l trata de sus, pentru că are de pierdut. Dovada cea mai bună este nivelul unde se află acum Traian Băsescu, undeva la 14%-15% maximum 16%, el care era la 60%. Contracandidatul lui Băsescu ar trebui să fie un domn, e singura șansă de a câștiga”, a spus Gyorgy Frunda. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.