Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Judecătoarea Barbălată, condamnată la patru ani de închisoare

Bucureşti: Judecătoarea Barbălată, condamnată la patru ani de închisoare

DISTRIBUIȚI

128358 – 15052014  –  Judecătoarea Georgeta Barbălată de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a fost condamnată, joi, de ÎCCJ, la patru ani de închisoare cu executare pentru favorizarea infractorului.

Decizia magistraților nu este definitivă și puate fi atacată cu apel la completul de cinci judecători ai ÎCCJ, anunță B1 Tv.

Prin aceeaşi sentinţă, magistraţii au decis achitarea ofiţerului de la „Doi şi un sfert”, Mihai Vlad, dar şi a procurorilor Marcel Sîmpetru şi George Bălan.

Cei patru au fost trimişi în judecată după ce, în 2012, au încercat să-şi folosească influenţa pe lângă oameni politici din USL pentru ocuparea posturilor de procuror general al României şi de şef al DNA. Potrivit interceptărilor convorbirilor aflate la dosar dintre Sâmpetru şi Bălan aceştia vizau posturile ocupate atunci de Codruţa Kovesi (procuror general al României) şi Daniel Morar (şef al DNA), cărora urmau să le expire mandatele.

Anchetatorii susţin că, în perioada martie-iulie 2012, Mihai Vlad, Marcel Sâmpetru şi George Bălan „urmărind comiterea infracţiunii de folosire de informaţii nedestinate publicităţii, au urmat un plan de acţiune, anterior convenit, în cadrul căruia fiecare avea sarcini bine conturate, cu respectarea unor măsuri de prevedere, de natură a înlătura posibilităţile de conservare sau administrare a unor eventuale mijloace de probă privitoare la activitatea infracţională pe care urmau să o desfăşoare”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.