Acasă Politic Bucureşti: PNL cere PSD să lase Justiţia să funcţioneze liber

Bucureşti: PNL cere PSD să lase Justiţia să funcţioneze liber

DISTRIBUIȚI

128134 – 07052014 –  Deputatul Cristina Pocora, purtător de cuvânt al PNL, critică acţiunile majorităţii parlamentare controlată de PSD care a blocat marţi cererea de arestare preventivă a deputatului Florin Popescu. Şedinţa de plen în care deputaţii trebuiau să îşi exprime votul privind ridicarea imunităţii parlamentarului Florin Popescu a fost suspendată din lipsă de cvorum, din sală absentând masiv reprezentanţii PSD, UNPR, PC şi UDMR.

“Se vede clar că PSD şi cei care fac parte din majoritatea parlamentară au ca strategie blocarea Justiţiei. Am observat acelaşi lucru şi săptămâna trecută, la Senat, când reprezentanţii alianţei PSD-UNPR-PC-UDMR au reuşit să amâne votul în cazul senatorului Ovidiu Marius Isăilă, protejându-l pe acesta încă o lună. Absenţa şi amânarea în Parlament sunt cele două instrumente pe care le foloseşte majoritatea din jurul PSD pentru a-i apăra pe cei care ar trebui să meargă în Justiţie. Nu Parlamentul şi parlamentarii sunt cei care pot decide vinovăţia sau nevinovăţia, ci doar Justiţia poate  stabili acest lucru. Cerem PSD să lase Justiţia să funcţioneze liber, să nu se mai opună unor lucruri fireşti într-un stat democratic”, a declarat parlamentarul liberal Cristina Pocora.

Purtătorul de cuvânt al PNL a arătat şi că “PSD este mai preocupat de apărarea intereselor baronilor, a corupţilor, decât de situaţia din România, de cetăţenii din România, de funcţionarea instituţiilor statului român. Majoritatea parlamentară ar trebui folosită pentru a legifera în favoarea cetăţenilor şi a statului român, şi nu a baronilor şi a oamenilor de partid”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.