Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Poştaşii au ieşit în stradă

Bucureşti: Poştaşii au ieşit în stradă

DISTRIBUIȚI

128152 – 07052014 –   Poştaşii au ieşit de astăzi în stradă, pichetând sediul central al Poştei Române şi prefecturile și cerând creşteri salariale echivalente cu inflaţia. O altă revendicare a protestatarilor vizează demiterea directorului general şi a directorului executiv.

Protestele vor culmina duminică cu un miting în Piaţa Victoriei şi cu o grevă japoneză, săptămâna viitoare.

Liderul sindical Matei Brătianu a declarat că în timp ce 4.000 salariaţi au fost concediaţi, numărul angajaţilor în funcţii de conducere s-a dublat.

De cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al Poştei Române, Dan Dumitrescu, susţine că a fost nevoie de concedieri pentru a recupera o parte din pierderile companiei.

„Piaţa corespondenţei clasice este într-o scădere continuă. Au apărut metode noi, forme substituite de corespondenţă, corespondenţa electronică, lucru care a determinat o scădere a volumului de prestaii poştale. Prin urmare, am fost puşi în faţa unei situaţii absolut evidente de a restabili echilibrul şi de a aplica o reducere de personal în decursul anului trecut, pentru că nu ne putem permite să susţinem un număr mai mare de angajaţi decât cel care este necesar”, a spus purtătorul de cuvânt al Poştei Române. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.