Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Rămâne patru ani

Bucureşti: Rămâne patru ani

DISTRIBUIȚI

128186 – 08052014 – Tribunalul București a decis, joi, ca Adrian Năstase să rămână cu pedeapsa de patru ani de închisoare. Tribunalul a judecat cererea fostului premier de contopire a pedepselor pe care le-a primit în dosarele „Trofeul Calităţii” şi „Zambaccian” și a respins sporul de pedeapsă cerut de procurorii DNA. Decizia nu este, însă, definitivă.

Procurorul DNA a cerut ca la pedeapsa de patru ani de închisoare să se adauge un spor de un an, iar Năstase să execute cinci ani de închisoare, după comasarea celor două sentinţe, dar avocații au considerat că o pedeapsă maximă de patru ani de închisoare este suficientă.

Prin decizia de joi, instanţa a decis să scadă din pedeapsa de patru ani perioada în care Năstase a stat în penitenciar, respectiv din 20 iunie 2012 până în 18 martie 2013 şi din 6 ianuarie până în prezent.

În momentul în care s-a judecat cererea, Adrian Năstase a anunțat că s-a  gândit să renunţe la cetăţenia română, iar dacă va face acest lucru, Andrei Năstase şi fratele său i-ar urma exemplul.

Instanţa supremă i-a condamnat în data de 6 ianuarie, pe Adrian Năstase în dosarul Zambaccian la patru ani de închisoare cu executare, pe soţia acestuia, Dana Năstase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, la patru ani cu executare. Adrian Năstase a fost încarcerat în aceeaşi zi.

Adrian Năstase a fost acuzat în dosarul importurilor din China că, în perioada 2002 – 2004, în calitate de premier, ar fi primit, în mod direct şi prin intermediul soţiei sale, Dana   Năstase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 630.000 de euro la cursul de schimb 2002/2004.

Instanţa supremă la condamnat definitiv în 20 iunie 2012 la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii”. El a fost încarcerat în 26 iunie 2012 şi pus în libertate la 18 martie 2013, după ce Tribunalul Bucureşti a admis cererea lui de eliberare condiţionată. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.