Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Rămăşiţele a patru sfinţi, scoase pentru închinare în Bucureşti

Bucureşti: Rămăşiţele a patru sfinţi, scoase pentru închinare în Bucureşti

DISTRIBUIȚI

128496 – 21052014  – Moastele Sfintilor Imparati Constantin si Elena, ale Sfantului Constantin Brancoveanu si ale Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou au fost scoase in procesiune, miercuri dimineata, in Bucuresti.

Raclele cu moaste au fost scoase spre inchinare pe Dealul Patriarhiei, de la ora 7:00, unde ulterior s-a tinut liturghia oficiata de catre Preafericitul Parinte Daniel, cu ocaza Sfintilor Imparati Constantin si Elena, ocrotitorii Catedralei Patriarhale din Bucuresti.

De asemenea, de la ora 15:00, va avea loc procesiunea cu osemintele Sfantului Domnitor Martir Constantin Brancoveanu, care vor fi purtate de la Catedrala Patriarhala la Biserica „Sfantul Gheorghe Nou” din Bucuresti, spre a fi venerate pentru prima data ca moaste.

Ramasitele pamantesti ale domnitorului martir au fost dezgropate zilele trecute, pentru a treia oara, si au fost analizate de o serie de experti de la Muzeul din Bucuresti, la cererea Patriarhiei.

In cele din urma, Biserica Ortodoxa a decis sa nu le mai inhumeze, ci sa le puna intr-o racla speciala de argint aurit si sa le pastreze in Biserica „Sfantul Gheorghe Nou” din Bucuresti, astfel incat credinciosii sa se poata inchina la ele. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.