Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Tăriceanu se dă victimă

București: Tăriceanu se dă victimă

DISTRIBUIȚI

128643 – 26052014  –  Călin Popescu-Tăriceanu a fost dat afară din ședința conducerii PNL, Ludovic Orban propunând scoaterea acestuia din sală. Doar cinci membri au votat pentru rămânerea la ședință a lui Tăriceanu. Printre cei enervați de gestul lui Tăriceanu s-a aflat și președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu – Quintus. În ciuda declarațiilor lui Tăriceanu, care susține că este proaspăt reînscris în PNL, dar nu este recunoscut de conducerea centrală, el nu avea ce căuta la o asemenea ședință. Nu face parte nici din conducere și nici nu este recunoscut ca fiind membru al partidului. Liberalii îi acuză pe cei de la PSD că îl trimit pe Tăriceanu pentru a învolbura și mai mult apele în partid.

”Unul din colegii mei, domnul Orban, a contestat calitatea de membru și i-a cerut lui Antonescu să supună la vot acest lucru. Cu toate că nu Delegația Permanentă stabilește calitatea de membru a cuiva. În fine, s-a supus la vot si cu o majoritate s-a votat propunerea făcută de Orban, așa încât am părăsit ședința”, a declarat Tăriceanu la ieșirea din sala.

Fostul premier a criticat dur conducerea PNL, afirmând că nu a învățat nici o lecție din rezultatul alegerilor. ”Însă lucrurile acestea mi se pare cu totul și cu totul dintr-un film ireal, pentru că PNL în loc să încerce să facă o analiză a rezultatului votului, cu o conducere care a fost delegitimată prin rezultat, continuă să ia decizii extrem de importante cu privire la viitorul lui. Cum ar fi trecerea la PPE, opțiuni privind viitoarele aliantele politice sau interzicerea unor aliante politice cu anumite partide. Nu vreau să comenteze deciziile, ci doar momentul, conducerea nu mai are legitimitatea. Contextul legitim al acestor decizii care angazează PNL pe termen lung și mediu. Actuala conducere nu face decât să ia decizie greșită, după decizie greșită. Dovedește că nu a învățat nici o lecție din rezultatul alegerilor”, a afirmat Tăriceanu.

Tăriceanu, trecut sub oblăduirea PSD după ruperea USL, a încercat să se înscrie din nou în PNL cu două zile înainte de alegerile europarlamentare, la filiala Satu Mare. Chiar dacă filiala orășenească l-a primit, organizația județeană l-a respins. Astăzi s-a votat dizolvarea conducerii PNL Satu Mare.

Tot astăzi s-a votat excluderea din partid a lui Radu Stroe. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.