Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Vin alegerile, Guvernul elimină taxe

Bucureşti: Vin alegerile, Guvernul elimină taxe

DISTRIBUIȚI
sed.guvern

128476 – 20052014  – Guvernul a aprobat in sedinta de marti mai multe acte normative prin care sunt eliminate sau comasate 92 de taxe si tarife nefiscale, informeaza Biroul de presa al Executivului. Astfel, in reuniunea Executivului a fost aprobata ordonanta de urgenta pentru modificarea unor acte normative privind taxele si tarifele nefiscale prin care se realizeaza „o reducere de 12 taxe si tarife, din care cinci prin eliminare si sapte prin comasare”.

„Actul normativ va contribui la reducerea birocratiei si a poverii fiscale, precum si la simplificarea accesului la serviciile publice”, precizeaza sursa citata.

Guvernul a adoptat, totodata, o hotarare pentru modificarea unor acte normative privind taxe si tarife percepute pentru unele prestari de servicii, prin care se realizeaza „o reducere de 15 taxe/tarife, dintre care cinci prin eliminare si 10 prin comasare”.

„Acestea sunt taxe pentru care, in 2013, au fost realizate incasari sub 100.000 lei pentru o taxa”, potrivit aceleiasi surse.

De asemenea, intr-o informare prezentata in sedinta de Guvern de catre Ministerul Finantelor Publice se arata ca sunt vizate 27 de taxe si tarife reglementate prin ordonanta si hotararea amintite anterior, alte 65 urmand a fi eliminate sau comasate prin ordine ale ministrilor sau decizii ale presedintilor de institutii care gestioneaza aceste tarife. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.