Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Birocrația ne lasă fără medici

Bucureşti: Birocrația ne lasă fără medici

DISTRIBUIȚI

129015 – 11062014 – Peste 700 de medici care au terminat recent rezidenţiatul nu se pot angaja, din cauză că Ministerul Sănătăţii întârzie eliberarea unor documente necesare obţinerii certificatelor de liberă practică. Fără această patalama, niciun cabinet sau spital aflat în contract cu asigurările nu le poate oferi de muncă, potrivit Evenimentul Zilei.

Deşi principalul obiectiv invocat de miniştrii care s-au perindat la Sănătate a fost păstrarea medicilor în ţară, acţiunile lor dovedesc contrariul. Peste 700 de medici care au finalizat programul de rezidenţiat anul acesta riscă să rămână pe drumuri din cauza birocraţiei. Deşi au susţinut examenul de specialitate în martie, Ministerul Sănătăţii întârzie să le semneze ordinele necesare obţinerii certificatelor de liberă practică.

Fără aceste documente, medicii nu pot profesa în niciun cabinet sau unitate spitalicească aflată în contract cu Casa de asigurări. Ieri a fost ultima zi de contractare pentru furnizorii din Bucureşti, ceea ce înseamnă că au ratat angajarea pe un an. Singura soluţie rămâne să se mute în alte oraşe unde se prelungeşte perioada de contractare sau să plece în străinătate.

Andreea, 31 de ani, a făcut şase ani de facultate şi încă cinci ani de rezidenţiat, pe medicină internă, la un spital de stat din Bucureşti. În martie, a promovat şi examenul de specialitate şi îşi găsise post la o policlinică privată. Singura problemă e că cei de acolo nu o pot încadra, întrucât nu are drept de practică. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.