Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: DNA cere vineri arestarea lui Mircea Băsescu

Bucureşti: DNA cere vineri arestarea lui Mircea Băsescu

DISTRIBUIȚI

129233 – 20062014 – Mircea Băsescu, fratele președintelui Traian Băsescu, a fost reținut joi seara, de procurorii DNA, sub acuzația de trafic de influență. Din ordonanța de reținere reiese că Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro de la un denunțător, prin intermediar, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl denunțătorului, precum și a altor cereri incidente în respectiva cauză, pentru a obține o hotărâre judecătorească favorabilă (pedeapsă mai mică sau chiar achitarea).

Concret, la începutul anului 2011, după ce față de tatăl denunțătorului s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, denunțătorul i-a remis unui intermediar suma de 250.000 de euro, la cererea acestuia din urmă și în schimbul promisiunii că banii vor fi remiși mai departe lui Mircea Băsescu, pentru ca acesta să intervină pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl denunțătorului și a altor cereri incidente în respectiva cauză.

Ulterior, pentru că tatăl denunțătorului nu a fost pus în libertate, denunțătorul i-a remis și suma de 350.000 de euro intermediarului, în același scop.

Intervalul în care denunțătorul i-a remis sume de bani intermediarului este cuprins între 20 februarie 2011 (data luării măsurii arestării preventive față de tatăl denunțătorului) și 22 februarie 2012 (data pronunțării hotărârii de condamnare la instanța de fond).

Din suma totală de 600.000 de euro remisă de denunțător intermediarului, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro în schimbul promisiunii că, prin influența pe care o are asupra magistraților, poate obține o soluție favorabilă pentru tatăl denunțătorului, adică va obține fie o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Pentru faptul că a mijlocit remiterea banilor, persoana cu rol de intermediar și-a însușit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primit de la denunțător.

Mircea Băsescu va fi prezentat vineri cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile la Tribunalul București, potrivit unui comunicat al DNA. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.