Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Klaus Iohannis exclude o nouă suspendare a preşedintelui

Bucureşti: Klaus Iohannis exclude o nouă suspendare a preşedintelui

DISTRIBUIȚI

129237 – 20062014 – Presedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, comenteaza scandalul in care este implicat fratele presedintelui, Mircea Basescu, apreciind ca diplomatii straini monitorizeaza cu atentie aceasta situatie.

„Sunt de parere ca acuzatiile care implica numele lui Traian Basescu sunt de o gravitate extraordinara, sunt acuzatii care merg in zona sigurantei statului”, a declarat primarul Sibiului, joi seara, citat de portalul pesurse.ro.

Potrivit liderului liberal, „este obligatoriu” pentru institutiile abilitate sa cerceteze cu „maxima urgenta” daca acuzatiile care i se aduc lui Mircea Basescu sunt adevarate sau nu.

„Aceste chestiuni sunt de interesul statului si opinia publica are dreptul sa afle ce este acolo”, adauga Iohannis.

El mentioneaza ca scandalul Mircea Basescu -Bercea Mondial genereaza reactii internationale.

„Diplomatii sunt diplomati si se exprima doar atunci cand este ceva de spus, dar cancelariile lumii se uita deja cu maxima atentie la ce se intampla in aceste ore in Bucuresti”, a precizat Klaus Iohannis joi, undeva aproape de miezul noptii.

Totusi, presedintele interimar al PNL exclude o a treia suspendare a lui Traian Basescu.

„Indiferent daca Traian Basescu demisioneaza sau nu, institutiile abilitate trebuie sa clarifice situatia. Nu conteaza ce a spus presedintele Traian Basescu, ci conteaza ce spun procurorii si judecatorii. In contextul dat, nu vad posibila o a treia suspendare a presedintelui”, conchide Iohannis.

Mircea Basescu a fost retinut pentru 24 de ore, joi seara, de procurorii DNA, dupa ce a fost audiat in calitate de suspect in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta.

Fratele presedintelui declarase, joi dimineata, ca a vorbit cu Traian Basescu de cand a inceput scandalul si acesta este foarte suparat, precizand ca el nu a luat niciun ban de la familia lui Bercea Mondialu si nu a incercat sa intervina pentru eliberarea acestuia.

La randul sau, presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca stia de problemele fratelui sau inca de anul trecut, insa a afirmat ca va crede varianta finala a justitiei si nu cea a lui Mircea

Basescu, privind scandalul cu familia lui Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.