Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Proiect: Încălcarea jurământului va fi sancţionată

Bucureşti: Proiect: Încălcarea jurământului va fi sancţionată

DISTRIBUIȚI

128520 – 22052014  – Senatorul Valeriu Todirascu a depus la Senat o initiativa legislativa privind incalcarea juramantului de catre demnitarii statului. Pentru ca in acest moment incalcarea juramantului nu prevede sanctiuni juridice in Codul penal, transformand astfel juramantul intr-o declaratie de intentie fara nicio garantie privind respectarea promisiunii date in fata cetatenilor si a legii, Todirascu sustine ca legea sa ofere protectie suplimentara pentru cetateni fata de posibilitatea ca demnitari ai statului sa le insele increderea si sa comita cu intentie fapte penale, se arata intr-un comunicat remis PROMPT MEDIA.

Juramantul va capata, astfel, o responsabilitate juridica.

Legile Romaniei cer ca pentru exercitarea unei functii publice sa se depuna un juramant prin care sa se declare atasamentul pentru interesul cetatenilor, Constitutia Romaniei si legile tarii. Norma se aplica presedintelui Romaniei, Avocatului Poporului, senatorilor si deputatilor, ministrilor si altor functionari publici.

Daca se dovedeste in instanta ca aceste persoane care au jurat sa aiba un anumit comportament onest si in slujba societatii au avut un comportament necinstit si au folosit increderea societatii pentru incalcarea cu intentie a legilor tarii, instanta ar trebui sa considere incalcarea juramantului depus ca o circumstanta agravanta. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.